Σοφία Βερνίκου: “Θεωρώ ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο μεγάλης ανανέωσης στην Ελλάδα”

blog picΜε τη Σοφία Βερνίκου γνωριστήκαμε τυχαία κι εντυπωσιάστηκα από το πόσο προσγειωμένη είναι. Εχει πλήρη γνωση της πραγματικότητας, σέβεται κι εκτιμά ανθρώπους και καταστάσεις και κυρίως πιστεύει πολύ στο νέο της επιχειρηματικό εγχειρήμα.Το babyglitter.gr είναι το προσωπικό της στοίχημα κι έχει όλα τα φόντα για να πετύχει. Διαβάστε την παρακάτω συνέντευξη και ανακαλύψτε μία νέα γυναίκα που αξίζει την προσοχή μας.

The Kmagazine: Πως αποφάσισες να ξεκινήσεις ένα online shop για παιδικά ρούχα και παιχνίδια;
Σοφία Βερνίκου: Πάντα με ενδιέφερε και ασχολιόμουν με το εμπόριο. Επιδιώκοντας όμως τη καινοτομία, αποφάσισα να στραφώ στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Έχουν άλλωστε διαμορφωθεί αρκετά οι αγοράστικες συνήθειες του καταναλωτή. Παράλληλα, δεν ήθελα να περιοριστώ στο αγοραστικό κοινό που μπορεί να έχει ένα φυσικό κατάστημα. Θέλησα να δημιουργήσω κάτι και να μπορέσω να το προσφέρω σε καταναλωτές όλης της χώρα. Τα παιδικά προέκυψαν λόγο της έλλειψης που είδα στην ελληνική αγορά. Θεωρώ ότι υπάρχει ακόμα χώρος και περιθώριο μεγάλης ανανέωσης και βελτίωσης στην Ελλάδα.

The Kmagazine: Ποιος είναι ο στόχος του babyglitter;
Σοφία Βερνίκου: Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στο κόσμο ένα λειτουργικό και ασφαλές e-shop, που να καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Να προσφέρουμε ιδιαίτερα, ποιοτικά και προσιτά προϊόντα, για παιδιά 0 εώς 5 ετών, με μεγάλη γκάμα σε ένδυση, διακόσμηση, αξεσουάρ και παιχνίδι.
Ένα κατάστημα που θα κάνει τα παιδιά χαρούμενα και την καθημερινότητα των πελατών μας πιο εύκολη, προσφέροντας ιδέες και έμπνευση, για προσωπικές αγορές αλλά και επιλογές δώρων.

The Kmagazine: Υπάρχει και το blog.… Είστε 4 διαφορετικές γυναίκες, δεν είστε όλες μαμάδες.. σε τι διαφερει απο τα υπολοιπα blog για μαμάδες;
Σοφία Βερνίκου: Στο blog όντως γράφουμε 4 διαφορετικές γυναίκες, άλλες με παιδιά και άλλες χωρίς – όλες όμως νέες, εργαζόμενες και δημιουργικές. Θέλουμε να μοιραστούμε τις δικές μας εμπειρίες και σκέψεις με άλλες μητέρες. Προσπαθούμε τα θέματα που αναπτύσσουμε στο blog να είναι ιδιαίτερα και εμπνευσμένα από την ίδια μας τη ζωή. Έχουμε διάφορες ενδιαφέρουσες κατηγορίες, αλλά όλα τα θέματα αφορούν παιδιά και νέους γονείς.

Η Σοφία Βερνίκου κατά τη διάρκεια ταξιδιού στη Βουδαπέστη

Η Σοφία Βερνίκου κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Πράγα

The Kmagazine: Εσύ είσαι μια νέα γυναίκα… Πως βλέπεις τη θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία;
Σοφία Βερνίκου: Η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Οι γυναίκες είναι μορφωμένες και δεν επηρεάζονται εύκολα. Κοιτάνε το καλύτερο για εκείνες, τα παιδιά τους και την οικογένεια τους. Αναζητούν την ποιότητα στην καθημερινότητά τους αλλά και στα προιόντα που αγοράζουν.

 

portraitTheKmagazine: Πέρα από το site… Τι είναι αυτο που σε παθιάζει;
Σοφία Βερνίκου: Είμαι movie buff και δε χάνω ταινία στο cinema! Ευχαριστιέμαι βέβαια στιγμές με την οικογένεια και στενούς φίλους πάνω από όλα, ενώ επιδιώκω όποτε μπορώ να κάνω ταξίδια διότι είναι για μένα χαρά και πηγή έμπνευσης για πολλoύς τομείς της ζωής, όπως και για το babyglitter.

The Kmagazine: Ποιος είναι ο άνθρωπος που σε εμπνέει;
Σοφία Βερνίκου: Με εμπνέουν και θαυμάζω πολλούς ανθρώπους, μεταξύ άλλων επιτυχημένους επαγγελματίες, αλλά και ανθρώπους που πέραν του επαγγελματικού έχουν καταφέρει να είναι ευτυχισμένοι στη ζωή τους.

The Kmagazine: Τι είναι αυτο που σε χαλάει στην ελληνική καθημερινότητα, έχοντας ζήσει χρόνια στο εξωτερικό;
Σοφία Βερνίκου: Με εξαίρεση τον επαγγελματικό τομέα όπου η Ελλάδα έχει περισσότερες δυσκολίες από ότι το εξωτερικό, θεωρώ ότι ζούμε σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου. Γνωρίζοντας όμως ότι πουθενά δεν είναι όλα τέλεια, έχω δεχτεί ότι είναι μια θυσία που κάνουμε για να μπορούμε να έχουμε όλα τα άλλα που προσφέρει η χώρα αυτή. Σίγουρα βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματίσουμε να προσπαθούμε να την αλλάξουμε προς το καλύτερο.

 

You may also like