ΥΛΙΚΑ:
 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδο
 3 μέτριες πατάτες , καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
 200 γρ baby σπανάκι
 αλάτι
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 ελαιόλαδο
 χειροποιητα κρουτόν από μαύρο προζυμένιο ψωμί
 φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα , ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
 2. Προσθέτεις τις πατάτες και τον ζωμό και βράζεις για 15 -20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
 3. Δέκα λεπτά πριν μαλακώσουν οι πατάτες ρίχνεις το σπανάκι και συνεχίζεις το βράσιμο.
 4. Με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ή μεταφέροντας τα λαχανικά στο συμβατικό μπλέντερ τα λιώνεις και δημιουργείς μια βελούδινη σούπα. Μεταφέρεις την σούπα ξανά στην κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο ακόμα νερό.
 5. Σερβίρεις ζεστή, με σπιτικά κρουτόν και αν θέλεις ραντίζεις με λίγο αγουρέλαιο!
Μπείτε στο Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

