Σούπα λαχανικών με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ:
1 μπρόκολο (μόνο τα μπουκέτα)
3 πατάτες
3 καρότα
3 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβος λαχανικών
50 γραμ. βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι

vegetable soup k-mag.grΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβετε σε κύβους ή μικρότερα κομμάτια, για να βράσουν πιο εύκολα.
Ρίχνετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα-σε υψηλή θερμοκρασία- το βούτυρο και μόλις λιώσει βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και βούτυρο να τσιγαριστούν. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, ρίχνετε όλα τα λαχανικά πλην του μπρόκολου. Γεμίζετε με νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά και προσθέτετε τον κύβο λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε κατά διαστήματα, προσθέτοντας το απαραίτητο νερό… όταν δείτε ότι έχουν αρχίσει να μαλακώνουν οι πατάτες (περίπου στα 40 λεπτά), βάζετε και το μπρόκολο. Αφήστε το για άλλα 10 λεπτά….

Με ένα “ραβδομπλέντερ” πολτοποιείτε τη σούπα. Αν όχι τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα περνάτε λίγα-λίγα στο multi.

Σερβίρετε και ρίχνετε από μία κουταλιά γιαούρτι στο κάθε μπολ.

You may also like