ΥΛΙΚΑ:
 3 κ. σ. εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
 1/3 κίτρινο κρεμμύδι , χοντροκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδο , χοντροκομμένες
 αλάτι και πιπέρι
 3 κο. σ. αλεύρι για κάθε χρήση
 2 ,5 φλιτζάνια κύβου ζωμού κοτόπουλου, γαλοπούλας ή λαχανικών
 3/4 φλιτζάνι γάλα
 1,5 φλιτζάνια μπρόκολο
 2 φλιτζάνια λευκό τυρί τσένταρ, τριμμένο, συν έξτρα για το γαρνίρισμα
 4 φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα για περίπου 3 λεπτά . Βάζουμε αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να έχει ρουφήξει όλη την υγρασία. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό .
 Όταν όλα έχουν λιώσει, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε…Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μπρόκολο. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σούπα έχει πήξει ελαφρά , περίπου 10-15 λεπτά .
 Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και χρησιμοποιούμε μπλέντερ βύθισης για να λιώσουμε το μπρόκολο και το κρεμμύδι. Αν δεν έχετε ένα μπλέντερ βύθισης , μπορείτε να μεταφέρετε τη σούπα σε ένα κανονικό μπλέντερ σε μικρές παρτίδες ή να χρησιμοποιήσετε την κουτάλια για το λιώσιμο της πατάτας για πουρέ.
Ξαναβάλτε την κατσαρόλα με τη σούπα στη φωτιά και αφήστε να σιγοψηθεί για 5 λεπτά.
 Απομακρύνετε από τη φωτιά και ρίχνετε για ανακάτεμα τριμμένο λευκό τυρί τσένταρ . Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί . Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με έξτρα τυρί τσένταρ.
Πηγή: εδώ
