Σπαγγέτι με γαρίδες, κοτόπουλο & τσόριθο (Foodurismo.com)

Παραδοσιακά, στην Ισπανία κάνουν αυτό το πιάτο με “μαλλιά αγγέλου”, τα fideos, που μοιάζουν πολύ με το φιδέ που βρίσκουμε στην Ελλάδα. 

Τα λεπτά αυτά ζυμαρικά μαγειρεύονται μέσα στο ζουμάκι από το τσοριθο και γίνονται πολύ λαχταριστά. 

Η ιδέα για το πιάτο με τις γαρίδες, το κοτόπουλο και το τσορίθο “γεννήθηκε” ένα βράδυ στον Πειραιά. Δοκίμασα αυτό το φαγητό παρά θιν άλλος, σε ωραίο εστιατόριο στη μαρίνα Ζέας που φτιάχνει πιάτα με όστρακα και θαλασσινά.

Θα χρειαστείτε για 2 μεγάλες μερίδες 

  • 100 γρ. τσοριθο σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες χωρίς το κέλυφος
  • 150 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 150 γρ σάλτσα ντομάτας
  • 4-5 “κλωστούλες” κρόκος Κοζάνης σε ένα σφηνάκι νερό
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 350 γρ. σπαγγέτι ολικής ή απλά

Προετοιμασία:

Κόβετε το τσοριθο σε κύβους. 

Κόβετε και το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. 

Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και την κόκκινη πιπεριά.

Ρίχνετε τις “κλωστούλες” του κρόκου στο σφηνάκι με το νερό. 

Μαγείρεμα:

Βάζετε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αφήνετε να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Τα βγάζετε και τα κρατάτε σε ένα πιάτο.

Ρίχνετε στο τηγάνι 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα αφήνετε να “μαραθούν”. Δεν θα χρειαστεί πάνω από 1-2 λεπτά. Ρίχνετε και τις πιπεριές και ανακατεύετε. 

Σε αυτό το σημείο προσθέτετε τα μισοψημένα κομμάτια του κοτόπουλου, τις γαρίδες και τους κύβους του τσορίθο. Ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μείγμα του κρόκου. Αφήνετε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε και τον χυμό της ντομάτας, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει ένα ακόμα πεντάλεπτο. 

Το τσοριθο θα βγάλει το λίπος, το άρωμα και τη γεύση της πάπρικας και μέσα σε αυτό το ωραίο ζουμάκι θα μαγειρευτούν το κοτόπουλο και οι γαρίδες. Αυτό δίνει μεγάλη νοστιμιά.  

Έχετε σουρώσει τα σπαγγέτι και τα αδειάζετε μέσα στο τηγάνι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως !

Για να μαθαίνεις άμεσα ότι νέο αφορά το foodurismo, ακολούθησέ το στο Facebook, στο instagram, στο pinterest αλλά κάνε και subscribe στο κανάλι του foodurismo

You may also like