Σπιτικό σκορδόψωμο με λιαστή ντομάτα

Μπορείτε να παραλείψετε τη λιαστή ντομάτα ή και να προσθέσετε τυρί σ αυτή τη συνταγή. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ό,τι φρέσκο ή ξερό μυρωδικό σας αρέσει. Είναι ένα πιάτο που ταιριάζει μοναδικά με ένα καλό τσίπουρο, μια μπύρα ή ουζάκι….

( Ορεκτικό για 6-8 άτομα )
Χρόνος παρασκευής : 20-30 λεπτά
->Θα χρειαστείτε ένα μπλεντεράκι, ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και ένα ταψί.

ΥΛΙΚΑ:
 1 φρατζόλα ψωμί του ½ κιλού
 1/3 φλ. ελαιόλαδο
 4 σκελίδες σκόρδο
 2 λιαστές ντομάτες
 Αλάτι χοντρό
 Φρεσκοκομμένο πιπέρι
 Ξύσμα από 1 λεμόνι ( καλύτερα βιολογικό )
 Θυμάρι ή ρίγανη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε στο μπλεντεράκι το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο. Τα πολτοποιούμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Κάνουμε μία οριζόντια τομή στη φρατζόλα από τη μια άκρη στην άλλη και κατόπιν χωρίζουμε σε φέτες χωρίς να κόβουμε όμως το ψωμί τελείως.
Ρίχνουμε σιγά- σιγά την πάστα σε όλες τις τομές που έχουμε δημιουργήσει στο ψωμί και προσθέτουμε το χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι ή τη ρίγανη. Βρέχουμε τη λαδόκολλα καλά με νερό μέχρι να ζαρώσει τελείως, τη στύβουμε και τυλίγουμε καλά το ψωμί. Μ αυτό τον τρόπο θα επιτύχουμε πολύ καλή υφή στο ψήσιμο. Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like