Στα mustDo του Σαββατοκύριακου προσθέστε την Εκθεση Τεχνολογίας στο Mall

Ξέρετε ποια ήταν η αίσθηση που είχα φεύγοντας από την έκθεση «Thanks to Tech» που διοργανώνει αυτές τις μέρες ο Κωτσόβολος στο The Mall Athens; Πόσες εκπλήξεις μας περιμένουν ακόμα στο μέλλον… στον τομέα της τεχνολογίας.

Μένουν μόνο 3 ημέρες… και είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε, όσοι είστε tech freak αλλά κυρίως όσοι έχετε παιδιά. Θα εντυπωσιαστείτε από το τι μας περιμένει σε μερικά χρόνια. Και γιατί το λέω αυτό; Γιατί μπροστά μας παρουσιάστηκαν εφαρμογές και «ανακαλύψεις» που θα έρθουν στην χώρα μας σε μερικά χρόνια και θα μας «λύσουν τα χέρια».

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη: Σε ένα χώρο 1.200 τ.μ. όλες οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις  είναι στη διάθεσή μας για να τις ανακαλύψουμε, να τις αγγίξουμε και να τις δούμε πως λειτουργούν μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2018.

Πάνω από 200 τεχνολογικά επιτεύγματα μας περιμένουν για να «παίξουμε» μαζί τους, ενώ 50 από αυτά δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά! Όσοι με διαβάζετε έχετε καταλάβει ότι με την κουζίνα δεν είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. Θα γίνουμε όμως γιατί είδα ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρχουν πλέον ειδικοί «βοηθοί» που μάς υποστηρίζουν για να βρούμε την καλύτερη συνταγή, να πλοηγηθούμε στο διαδίκτυο, αλλά και να εντοπίσουμε τη φρεσκάδα των τροφίμων μας, ενώ ακούμε μουσική από το ψυγείο μας, ναι!… από το ψυγείο καλά διαβάσατε.

Να μην μιλήσω για τις τηλεοράσεις, των οποίων η  ευκρίνεια έχει αγγίξει πια τα 8Κ και σίγουρα δεν θα μείνετε ασυγκίνητοι με την διπλής όψης 55΄οθόνη, αλλά και τα ηχεία που αψηφούν τη βαρύτητα, καθώς σε λειτουργία καταφέρνουν να αιωρούνται. Και δεν είναι υπερβολή  η φωτογραφία που ακολουθεί το αποδεικνύει.

Αν πάλι είστε fan της δίτροχης κίνησης και ειδικά του ποδηλάτου, θα ανακαλύψετε το  νέο αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο για άνετες μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Ένα ρομπότ μπαίνει στη ζωή μας και μας επιτρέπει να παίξουμε μαζί του, προγραμματίζοντάς το, χωρίς να γράψουμε κώδικα.

Να σας πω επίσης, δύο λιγότερο «σέξι» αλλά πολύ πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας στην καθημερινότητά μας που πρόκειται να μας λύσουν στο μέλλον τα χέρα; Πλέον δεν θα χρειάζεται να θυμόμαστε από πού προέρχεται ένας λεκές και να τηλεφωνούμε την μητέρα μας για να μας πει σε ποια θερμοκρασία πρέπει να πλυθεί το ρούχο, καθώς «εφευρέθηκε»  ο  αναλυτής υφασμάτων και λεκέδων που προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης. Και τα μυρωδικά για τις ευφάνταστες συνταγές μαγειρικής – τις δικές σας εννοώ! θα μπορούμε να τα καλλιεργούμε σε κήπους εσωτερικού χώρου μέσα στο σπίτι μας, όλες τις εποχές του χρόνου;

Θα σας αποκαλύψω εδώ πως ο 8χρονος γιος μου έμεινε στην κυριολεξία με το στόμα ανοιχτό στο 360ο σημείο φωτογράφισης που χαρίζει την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε το μέλλον και να το μοιραστούμε με τους φίλους μας, όπως επίσης όταν του δόθηκε η ευκαιρία να δει τη ζωγραφιά του ενσωματωμένη σε ψηφιακό περιβάλλον.

Τέλος, στην έκθεση υπάρχουν 8  μοναδικά VR συστήματα που σας περιμένουν για να ανακαλύψετε την εικονική πραγματικότητα. Για να είμαι ειλικρινής, αυτά τα δεν τα δοκίμασα γιατί και τις δυο φορές που πήγα, καθώς η είσοδος είναι ελεύθερη, είχε αρκετό κόσμο και είπα να μην το στερήσω από τους fan της virtual reality, οπότε θα σας αφήσω να το ζήσετε και να απολαύσετε, χωρίς να σας «επηρεάσω»!

Υπάρχουν κι άλλες εκπλήξεις που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε… γι’ αυτό φροντίστε να πάτε μία βόλτα μέσα στο σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας που θα ενθουσιαστούν και τους φίλους σας που θα εντυπωσιαστούν όσο κι εσείς!

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

 

You may also like