Στις πέντε πιο απαισιόδοξες χώρες του κόσμου η Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα της Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, η Ελλάδα παραμένει στις πέντε πιο απαισιόδοξες χώρες του πλανήτη και για το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Ο δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης στη χώρα μας διαμορφώθηκε στις 43 μονάδες, παραμένοντας σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια κάτω από τις 60 μονάδες. Στην τελευταία θέση βρέθηκε η Ουγγαρία με 30 μονάδες, ενώ την ακολουθούν η Πορτογαλία με 40 μονάδες και η Ιταλία με 41 μονάδες.

[quote_right]Οι δέκα πιο αισιόδοξες χώρες προέρχονται αποκλειστικά από την Ασία και τη Μέση Ανατολή, ενώ οκτώ από τις δέκα πιο απαισιόδοξες προέρχονται από την Ευρώπη.[/quote_right] Η Ινδονησία έγινε η πιο αισιόδοξη χώρα του πλανήτη, με την Καταναλωτική της Εμπιστοσύνη να βρίσκεται το πρώτο τρίμηνο του 2012 στις 120 μονάδες, ενώ την ακολουθούν η Ινδία (119 μονάδες) και οι Φιλιππίνες (116 μονάδες).

Σύμφωνα με την έρευνα της Nielsen, ο παγκόσμιος δείκτης μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά τρεις μονάδες στις 91 μονάδες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον δείκτη της Παγκόσμιας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen οι 100 μονάδες αποτελούν τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας.

«Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο είναι εμφανές πως παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί με τα έξοδα τους. Η παρατεινόμενη Ευρωπαϊκή κρίση, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Κίνας και της Ινδίας, επηρέασε τις παγκόσμιες αγορές και επανέφερε την αβεβαιότητα σε αρκετά σημεία του πλανήτη, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να περιορίσουν τα χρήματα που δαπανούν», δήλωσε η Ματίνα Μπάδα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Nielsen Ελλάδας.

Ανησυχούν για την οικονομία και την εργασία τους οι Έλληνες

Στην Ελλάδα, εννέα στους δέκα καταναλωτές θεωρούν πως η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό από αυτούς πιστεύει πως η κρίση θα παραταθεί και τους επόμενους μήνες. Με τα έσοδα των Ελλήνων καταναλωτών να έχουν μειωθεί σημαντικά και την ανεργία να έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, δεν προκαλεί έκπληξη πως η οικονομία και οι εργασιακές προοπτικές αποτελούν τις μεγαλύτερες ανησυχίες των Ελλήνων, με ποσοστά που είναι τα υψηλότερα παγκοσμίως (46% και 44% αντιστοίχως).

Επιπλέον, σχεδόν τέσσερις στους δέκα Έλληνες δηλώνουν πως δεν τους περισσεύουν καθόλου χρήματα μετά την κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης των Ελλήνων και ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως για το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Πηγή:http://www.newsbomb.gr

You may also like