Στο noir ρόλο του Philip Marlowe ο Liam Neeson;

Νέο πρόσωπο για τον ήρωα του Raymond Chandler…

Αν είναι κάτι που μας αρέσει στον Liam Neeson, είναι η ευκολία του να υποδύεται σκληρούς χαρακτήρες σε ταινίες δράσης. Αυτή τη φορά, όμως, ο δημοφιλής ηθοποιός έβαλε στόχο το noir χαρακτήρα του ντετέκτιβ Philip Marlowe, του “παιδιού” του συγγραφέα Raymond Chandler.

Τοποθετημένη χρονικά στις αρχές της δεκαετίας του 1950, η ιστορία θα παρακολουθεί το διάσημο ντετέκτιβ σε μία περίοδο μοναχικότητας κι ανησυχίας, καθώς οι δουλειές έχουν “πέσει”. Μέχρι τη στιγμή που μία εντυπωσιακή ξανθιά γυναίκα θα μπει στο γραφείο του και θα του ζητήσει να εντοπίσει τον πρώην εραστή της. Φυσικά, αυτή η φαινομενικά απλή υπόθεση εξαφάνισης θα είναι το πρώτο κομμάτι ενός μεγαλύτερου παζλ μυστηρίου και ίντριγκας.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο William Monahan (“The Departed”, 2006), με τη διαφορά πως ο Monahan δεν εμπνέεται από κάποια ιστορία του Chandler, αλλά από το μυθιστόρημα του Benjamin Black “The Black-Eyed Blonde”. Στο βιβλίο ο Black αναβιώνει κι επανασυστήνει στο κοινό το χαρακτήρα του Marlowe, αλλά και σε όσους δεν τον γνώρισαν ακόμη μέσα από το έργο του Chandler. Ο σεναριογράφος δηλώνει χαρούμενος που θα μεταφέρει το βιβλίο του Black στη μεγάλη οθόνη.

“Όταν πρόκειται για τον Marlowe, το project βγαίνει αβίαστα. Σκοπός μου είναι να δικαιώσω τον Chandler και να βγάλω στην επιφάνεια τη φλόγα του ήρωά του.”

Αν όντως αποδεχθεί το ρόλο, ο Neeson θα είναι ένας ακόμη ηθοποιός που θα μπει στο “κλαμπ” όσων υποδύθηκαν στο παρελθόν τον Marlowe, όπως ο Humphrey Bogart, ο Elliott Gould κι ο Robert Mitchum. Για την ώρα ο ηθοποιός έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα για δύο ταινίες, το βιογραφικό δράμα “Felt” και το thriller “The Commuter”, όπου συμπρωταγωνιστεί με τους Vera Farmiga και Patrick Wilson.

You may also like