Συνταγές για αρωματισμένα ελαιόλαδα…..

Αρωματισμένο ελαιόλαδο με φλούδες εσπεριδοειδών

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Φλούδες από ½ ακέρωτο λεμόνι ή κίτρο (είναι η εποχή τους )
  • Φλούδες από ½ ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι

Βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο και στεγνό μπουκάλι το ελαιόλαδο και τις φλούδες εσπεριδοειδών. Τοποθετούμε το μπουκάλι σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Το λάδι διατηρείται για 2 μήνες και είναι ιδανικό να το προσθέσετε σε βραστά χόρτα, αλλά επίσης στη ζαχαροπλαστική αρωματίζοντας κέικ και κουλουράκια.

fe0e7817afdc50a05919fb77f69376d0Αρωματισμένο ελαιόλαδο με κόλιανδρο, λεμόνι, μαύρο και πράσινο πιπέρι

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό
  • 1 κ.γ. πράσινο πιπέρι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο κομμάτι από ένα ακέρωτο βιολογικό λεμόνι

Σπάμε σε ένα γουδί τον κόλιανδρο με τα πιπέρια. Τα βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο και στεγνό μπουκάλι με το ελαιόλαδο και την φλούδα λεμονιού. Κλείνουμε ερμητικά. Τοποθετούμε το μπουκάλι σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 2-3 εβδομάδες. Διατηρείται για 4-5 μήνες. Κατάλληλο για μαρινάρισμα αρνιού και κοτόπουλου.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

 

You may also like