Τάρτες της στιγμής με αυγό, γιαούρτι και μπέικον

Ωραίες οι τάρτες, νόστιμες πολύ, αλλά λίγο μπελαλίδικες δεν είναι; Κι όμως, αυτά τα πεντανόστιμα ταρτάκια ετοιμάζονται μέχρι να πεις «καλή όρεξη», είναι ελαφριά, περιέχουν απλά υλικά και δεν απογοητεύουν κανέναν καλεσμένο. Εσείς θα τα δοκιμάσετε;

ΥΛΙΚΑ:
• 4 φορμάκια για ατομικές τάρτες (με διάμετρο περίπου 10 εκ. – μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μιας χρήσης – στα σούπερ μάρκετ)
• 8 φέτες μπέικον
• 6 αυγά
• 250 γρ. γιαούρτι
• αλάτι, πιπέρι
• 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

tartakia_aygo_beiconΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
• Λαδώνουμε τα φορμάκια και καλύπτουμε το καθένα με 2 φέτες μπέικον.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
• Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα και να ροδίσει.

Συνοδεύουμε ιδανικά με πράσινη σαλάτα εποχής με λαξόδιδο και άνηθο.
Καλή όρεξη!

Πηγή: εδώ

You may also like