Ταινία για το βρετανικό σκάνδαλο υποκλοπών θα σκηνοθετήσει ο George Clooney

1Συμφώνησε για να σκηνοθετήσει την ταινία «Hack Attack» ο George Clooney για λογαριασμό της Sony Pictures και να «βουτήξει στα βαθιά νερά» της υπόθεσης Murdoch.

Η ταινία θα είναι μία προσαρμογή του βιβλίου του δημοσιογράφου Nick Davies σχετικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που στιγμάτισαν την ειδησεογραφική αυτοκρατορία του Rupert Murdoch. Στην παραγωγή θα είναι ο Clooney μαζί με τον Grant Heslov μέσω της εταιρείας τους, της Smokehouse Productions για τη Sony Pictures Entertainment.

«Έχει όλα τα στοιχεία – ψέματα, διαφθορά, εκβιασμός – στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης από τη μεγαλύτερη εφημερίδα του Λονδίνου», λέει ο Clooney. «Και το γεγονός πως όλα αυτά είναι αλήθεια είναι το καλύτερο. Ο Nick είναι ένας γενναίος κι επίμονος δημοσιογράφος κι είναι τιμή μας που θα μεταφέρουμε το βιβλίο του στη μεγάλη οθόνη».

Για πάνω από έξι χρόνια, ο Davies ερευνούσε τη News Corp. και τη θυγατρική της, τη News Intl.. Το βιβλίο του αποκαλύπτει πώς η συνήθεια των εταιρειών να υποκλέπτουν τα ηχητικά μηνύματα εκλεγμένων πολιτικών, διασημοτήτων ή ακόμη κι απλών Βρετανών πολιτών και θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων ήταν ευρύτατη και συνεχιζόμενη. Το τελικό σκάνδαλο δε θα έβαζε απλά την ταφόπλακα των News of the World έπειτα από 168 χρόνια συνεχούς έκδοσης, αλλά θα παρακινούσε και μία έρευνα από μεριάς της κυβέρνησης που θα έριχνε φως σε κάποιες από τις πιο ανεκδιήγητες πρακτικές των επιχειρήσεων.

Hack Attack bookΟ Michael De Luca θα επιβλέπει το project για τη Sony Pictures, ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά.

«Ως γιος δημοσιογράφου, ο George (Clooney) έχει ένα έντονο ενδιαφέρον στο ρόλο που παίζει η δημοσιογραφία στη ζωή μας – είτε αυτός είναι καλός, όπως στο “Καληνύχτα, Και Καλή Τύχη”, είτε κακός», λέει ο De Luca. «Με το “Hack Attack” ο George θα εξερευνήσει τη σκοτεινή πλευρά αυτού του κόσμου, έναν επαγγελματικό τομέα όπου όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφίας καταπατώνται στον αγώνα για εύκολη και φυσικά μεγάλη αμοιβή».

Πηγή: www.variety.com

Photos: www.pinterest.com

Προσωπικό σχόλιο: Τέλεια! Ο George Clooney στο στοιχείο του! Φυσικά, έχω υψηλά τον πήχη των προσδοκιών μου, αναλογιζόμενη το «Καληνύχτα, Και Καλή Τύχη»!

You may also like