Ταινίες για όλη την οικογένεια….

Αυτές τις μέρες, έχουμε περισσότερο χρόνο για να περάσουμε οικογενειακές στιγμές… κι αν το βράδυ δεν έχουμε κάποιο κάλεσμα ή άλλες υποχρεώσεις, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από τις ταινίες -που έχουν γίνει πλέον κλασσικές- που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες!

Ψάξαμε και σας προτείνουμε τις αγαπημένες μας….

The Muppet Christmas Carol

The Muppet Christmas Carol

 

 

Την Κυριακή η Αντιγόνη Αδαμοπούλου σας πρότεινε  την Muppet εκδοχή του A Christmas Carol (με τον Michael Caine που αποτελεί μια σπάνια ανθρώπινη παρουσία ως Εμπενίζερ Σκρουτζ), μια υπέροχη ταινία, που στην πάροδο του χρόνου θεωρείται από τις πιο αγαπημένες μιας ολόκληρης γενιάς.

Μια τρυφερή, γιορτινή ταινία με εκπληκτική μουσική και ειδικά εφέ, για όλη την οικογένεια.

Arthur Christmas: Ο Γιος του Αϊ Βασίλη

1

 

Όταν το τέλεια εξοπλισμένο επιτελείο του Αϊ-Βασίλη στον Βόρειο Πόλο ξεχνά να παραδώσει ένα παιδικό δώρο, ο μικρός γιος του αναλαμβάνει να διορθώσει το λάθος με τον παλιό παραδοσιακό, αλλά επικίνδυνο πλέον τρόπο. Μια ταινία που μας μαθαίνει να πιστεύουμε περισσότερο στον εαυτό μας.

The Polar Express (Το Πολικό Εξπρές)

the_polar_express-002

Ένα μικρό αγόρι αμφιβάλλει για την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, μέχρι που την παραμονή των Χριστουγέννων θα συμβεί κάτι απίστευτο: έξω από το σπίτι του θα σταθμεύσει ένα μαγικό τρένο – το πολικό εξπρές – το οποίο έχει προορισμό τον Βόρειο Πόλο και το σπίτι του Άγιου Βασίλη!

Μια ταινία που θα ζεστάνει τις καρδιές σας και  ζωντανεύει τη μαγεία των Χριστουγέννων!

Τα Χριστούγεννα του Ντένις του Τρομερού

 

a-dennis-the-menace-christmas-14Η ταινία αυτή έχει εξέχουσα θέση στην καρδιά μας! Είναι μια έκδοσή του “A Christmas Carol” όπου ο κ. Wilson εμφανίζεται ως μια εκδοχή του Scrooge. Ενώ ο Ντένις έχει τα δικά του προβλήματα, με τους γείτονες να τον κοροϊδεύουν και να τον φοβερίζουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να δώσει στο κ. Wilson να κατανοήσει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο Ντένις προκαλεί τις συνηθισμένες του ζημιές …και ένας άγγελος από το μέλλον βοηθά να σωθούν τα Χριστούγεννα για τους Mitchells, τους Wilsons και όλους τους άλλους.

Home Alone – Μόνος στο Σπίτι

HomeAlone1game

Η οικογένεια ΜακΚάλιστερ αποφασίζει να πάει διακοπές στη Γαλλία για τα Χριστούγεννα, όμως ξεχνάνε να πάρουν μαζί τους τον οχτάχρονο γιο τους Κέβιν! Ο Κέβιν μένει μόνος του στο σπίτι τους στο Σικάγο και φαίνεται να το απολαμβάνει, μέχρι τη στιγμή που δύο αποτυχημένοι ληστές προσπαθούν να διαρρήξουν το σπίτι του και τότε το διασκεδάζει ακόμα περισσότερο!

Μία ακόμα ταινία, για λίγο μεγαλύτερες ηλικίες είναι το  It’s a Wonderful Life, μία από τις πιο Χριστουγεννιάτικες ταινίες -για όλη την οικογένεια- που θεωρείται από τις πιο κλασσικές του αμερικάνικου κινηματογράφου.

It’s a Wonderful Life- «Υπέροχη ζωή»

Its-A-Wonderful-Life

Ο George Bailey(James Stewart) είναι ένας καλόκαρδος άνθρωπος, ο οποίος όλη του τη ζωή άφηνε στην άκρη τα όνειρά του προκειμένου να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. Μέχρι που μία οικονομική δυσχέρεια την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον φέρει στα όριά του και παράλληλα στο σημείο να αμφισβητεί κατά πόσο αξίζει τελικά το να ζει. Τότε είναι που ένας… άγγελος δεύτερου βαθμού που ακόμη δεν έχει κερδίσει τα φτερά του, ο Clarence (Henry Travers) θα κατέβει στη γη για να τον μεταπείσει. Για την ακρίβεια, για να του αποδείξει πως, ακόμη κι αν δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει όλα όσα ήθελε, ο George έζησε μία πραγματικά υπέροχη ζωή. Αλήθεια… τι είναι αυτό που κάνει τελικά τη ζωή μας υπέροχη;

Πηγή: εδώ

You may also like