Ταινίες του Tim Burton που αγαπάμε!

tim burtonΟ Tim Burton είναι ένας καταπληκτικός σκηνοθέτης και ένας από τους αγαπημένους μου, έχει τον δικό του μοναδικό κόσμο και κάθε φορά που βλέπεις τις ταινίες του σε παρασύρει μέσα σε αυτό το υπέροχο σύμπαν. Οι ταινίες έχουν μία αισθητική που δεν μοιάζει με κανενός αλλού, είναι παιχνιδιάρικες, άλλες φορές ανατριχιαστικές,  και τόσο μα, μα τόσο εξαιρετικές. Για αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στον πιο σύγχρονο “παραμυθά” σκηνοθέτη. Αν δεν  έχετε δει κάποια από αυτές, είναι η καλύτερη ευκαιρία να τις γνωρίσετε, νοικιάζοντας ένα dvd και να ξεκινήσετε τον δικό σας μαραθώνιο Tim Barton,  με συνοδοιπόρο τον καλό του φίλο Johnny Depp!

 

fTHE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS

Παρά το γεγονός ότι ο τίτλος εμπεριέχει τα Χριστούγεννα, διαδραματίζεται  στην Halloweentown, μια πόλη όπου ξωτικά , φαντάσματα και τέρατα είναι εκεί για να τρομάζουν τους ανθρώπους όλο το χρόνο. Όταν λοιπόν ο Jack Skellington , ο βασιλιάς της κολοκύθας, ανακαλύπτει την ιδέα των Χριστουγέννων, συνεπαίρνεται από την  ιδέα και οργανώνει ένα σχέδιο. Είναι μια πραγματικά όμορφη και πρωτότυπη ταινία, γιατί έχει μια μοναδική και ιδιόμορφη αντίληψη. Το animation είναι καταπληκτικό, και ίσως αυτό την κάνει τόσο ξεχωριστή.

 

sALICE IN WONDERLAND

Νομίζω ότι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να σκηνοθετήσει την « Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», φυσικά δεν είναι άλλος από τον Tim Burton και η επιλογή του να το επιχειρήσει ήταν πολύ έξυπνη!  Το καστ είναι εξαιρετικό φυσικά με τον Johnny Depp, να δίνει το δικό του στίγμα μέσα στην ταινία, με κουστούμια και σκηνικά που σε κάνουν να θέλεις να μπεις μέσα στην οθόνη και να γίνεις ένα με τον κόσμο της! Η Αλίκη πέφτει στην τρύπα του κουνελιού και όλα ξεκινούν. Είναι μια διασκεδαστική βόλτα και ένας υπέροχος τρόπος για να περάσετε το βράδυ σας!

 

600full-edward-scissorhands-posterEDWARD SCISSORHANDS

Αυτή είναι μία αγαπημένη ταινία από Tim Burton από την παιδική μου ηλικία. Η δημιουργία ενός  άνθρωπου, που αντί για χέρια έχει ψαλίδια και να ενσαρκώνεται από τον λατρεμένο Johnny Depp, είναι αρκετός σαν λόγος για να τη δείτε! Ο Edward έζησε σε ένα κάστρο, μέχρι την ημέρα που η κυρία Peg τον πήρε στο σπίτι της, όπου ερωτεύτηκε μια κοπέλα και προσπάθησε να είναι φυσιολογικός. Για ακόμα μία φορά ο σκηνοθέτης κερδίζει το κοινό με μια συγκινητική ιστορία και μία πολύ παράξενη ιδέα.

 

 

aCORPSE BRIDE

Άλλη μία ταινία animation του Burton, με τις φωνές του Johnny Depp αλλά και της συζύγου Helena Bonham Carter, να πρωταγωνιστούν. Ναι, αντιλαμβάνομαι πως η συγκεκριμένη λίστα μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε ένα “Best of Johnny Depp Movies”, αλλά τι να κάνουμε  όταν ένας συνδυασμός είναι επιτυχημένος και λειτουργεί πολύ καλά … Για να επιστρέψουμε, το  Corpse Bride είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων με θέμα τον Victor, ο οποίος πρόκειται να παντρευτεί την Elizabeth.  Κάνοντας, όμως μία βόλτα στο δάσος για να κάνει πρακτική στους όρκους του, η νεκρή νύφη πιστεύει λανθασμένα ότι την έχει ήδη παντρευτεί και σηκώνεται από τον τάφο. Έτσι λοιπόν  ο Victor βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο νύφες  και η μία μάλιστα από τον κάτω κόσμο!

 

images (5)DARK SHADOWS

Το Dark Shadows είναι μία τις πιο πρόσφατες ταινίες του, που για ακόμα μία φορά μας ταξιδεύει στην δεκαετία του’70 και σε ένα κόσμο όπου άνθρωποι και βαμπίρ μπερδεύονται γλυκά! Με σούπερ μεγάλο καστ , συμπεριλαμβανομένων των Johnny Depp , Michelle Pfeiffer , Helena Bonham Carter, Eva Green και Chloe Grace Moretz. Η ιστορία επικεντρώνεται σε ένα βαμπίρ, τον Barnabas Collins, ο οποίος επιστρέφει στην πόλη Collinsport μετά από χρόνια για να ανακαλύψει ότι οι απόγονοί του, έχουν αρχίσει και καταστρέφουν την άλλοτε ακμάζουσα περιουσία του, το 1972 . Είναι μια διασκεδαστική ταινία και έχει μερικές εκπλήξεις εκεί που δεν θα περιμένατε!

 

bBIG FISH

Η παράξενη ιστορία ενός νεαρού που ανακαλύπτει όταν ο πατέρας του πεθαίνει ότι όλες οι ιστορίες που άκουγε τόσα χρόνια για τα όσα είχε ζήσει, όσο απίστευτες και αν ακουγόντουσαν, ήταν αληθινές! Είναι μία πραγματικά καταπληκτική ταινία του Burton που φέτος ανεβαίνει και στο θέατρο, στο Broadway. Επίσης είναι μία από τις λίγες ταινίες του σκηνοθέτη στην οποία δεν πρωταγωνιστεί ο Depp. Αλλά και πάλι το καστ είναι εξαιρετικό, ο Ewan McGregor είναι εκείνος που μας ταξιδεύει, στον πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή τη φορά, μαζί με άλλους σημαντικούς ηθοποιούς όπως ο Albert Finney, ο Billy Crudup, η  Jessica Lange, η Helena Bonham Carter, η Marion Cotillard, ο Steve Buscemi και ο Danny DeVito… και αυτοί είναι μονό μερικοί από τους σταρς  που εμφανίζονται στην ταινία!

Sleepy-Hollow-tim-burton-169258_800_600SLEEPY HOLLOW

Ο μύθος του «Ακέφαλου Καβαλάρη» ζωντανεύει μέσα στα χέρια του ανθρώπου που ξέρει πολύ καλά να φτιάχνει ατμόσφαιρα και εικόνες γεμάτες ομίχλη και καταχνιά. Από το πρώτο πλάνο που ο Ichabod Crane ( ένας χλωμός Johnny Depp), ταξιδεύει με την άμαξά του, για να λύσει το μυστήριο, σε πιάνει μία ανατριχίλα και ξέρεις ότι αυτό που θα δεις παρακάτω, θα είναι μία περιπέτεια με στοιχεία θρίλερ και πολύ, πολύ καλοφτιαγμένα σκηνικά. Ακόμα και τα κουστούμια είναι τόσο όμορφα, ιδανικά και μέσα στο κλίμα της εποχής. Το Sleepy Hollow, είναι μία από τις πιο έξυπνες ταινίες για τον καβαλάρη που κυκλοφορεί αιώνες χωρίς κάτι βασικό, το κεφάλι του! Για ακόμα μία φορά το καστ είναι επίσης ιδανικό με την Christina Ricci, την Miranda Richardson και τον Christopher Lee.

You may also like