Τα ιδανικά superfoods για το τέλειο δέρμα

Μπήκαμε ξαφνικά στο καλοκαίρι και σημάδια εξάντλησης ή κόπωσης εμφανίζονται απροειδοποίητα. Πώς θα ενισχύσουμε το σώμα μας και το δέρμα μας καλύτερα; Ποιες είναι οι τροφές που κάνουν καλό στην υγεία αλλά τις καθιστούν εξίσου πιστούς συμμάχους ομορφιάς με τις πλούσιες ευεργετικές τους ιδιότητες; Ήρθε λοιπόν η ώρα να οργανωθούμε για να ανταπεξέλθουμε στις καλοκαιρινές απαιτήσεις. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για  την φροντίδα του οργανισμού μας. Οι καλοκαιρινές τροφές καλύπτουν με διαφορετικό τρόπο αυτό που χρειάζεται το σώμα και η επιδερμίδα μας…

Φρούτα και λαχανικά

Καρότο, Αβοκάντο, Σταφύλι

 Το καρότο, είναι το νούμερο ένα αντιοξειδωτικό και διεγείρει την κυτταρική αναγέννηση. Είναι παράγωγο της βιταμίνης Α καιείναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, με τις φωτοπροστατευτικές του ιδιότητες καταπολεμά το στρες και την ηλιακή ακτινοβολία. 

Το ξέρατε πως το αβοκάντο, εκτός από εξωτικό φρούτο, είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων με καταπραϋντική δράση, καθώς ηρεμεί κοκκινίλες και ερεθισμούς; Είναι κατάλληλο, τώρα που ο καυτός ήλιος άρχισε να πυροδοτεί τις δυνάμεις του!

Τα πολύτιμα θεραπευτικά συστατικά του σταφυλιού είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Ο καρπός και τα κουκούτσια των σταφυλιών χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολλές αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών.

Μπαχαρικά

Κουρκουμάς + Σαφράν

Μπορεί να τα γνωρίζετε για τις γκουρμέ διαστάσεις τους αλλά φημίζονται συγχρόνως και για τις καλλυντικές τους δράσεις. Ο κουρκουμάς με το βαθύ κίτρινο χρώμα, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στον αποχρωματισμό των όποιων κηλίδων. Από την άλλη πλευρά, το σαφράν, γνωστό ως κρόκος Κοζάνης, είναι ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά. Βρίσκεται στην ομάδα με τα καροτενοειδή και μάχεται, βάζοντας φρένο στην πρόωρη γήρανση.

Γιαούρτι + προβιοτικά

Τα προβιοτικά και τα παράγωγά τους μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι του δέρματος. Χάρη σε αυτά, τα καλά βακτήρια, η μικροβιακή ισορροπία του φραγμού του δέρματος αποκαθίσταται, με αποτέλεσμα να παραμένει υγιές και αυτό να γίνεται σιγά σιγά ορατό.

 Ας υιοθετήσουμε τις καλοκαιρινές μας συνήθειες για να νιώσουμε φρέσκιες, όμορφες και πάνω από όλα υγιής! Ξεκινάμε;

Photo credits: @jannisbrandt (unsplash)

You may also like