Πρόταση για Sunday movie: Deadpool 2

Βραδάκι Κυριακής έφτασε κι είναι η ώρα του movie night! Προτού προχωρήσουμε, όμως μερικές ενημερώσεις…

               Κατά την προβολή της ταινίας συστήνονται:

  • Η ασφαλής φύλαξη των katanas σας!
  • Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του οτιδήποτε θυμίζει το “Green Lantern”: DVD της ταινίας (Zipit, Hal Jordan!), συλλεκτικές φιγούρες, T-Shirts, you name it. Σε αντίθετη περίπτωση δεν εγγυώμαι την ευημερία σας!
  • Τα chimichangas να είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή!

               Έπειτα από μία ακόμη σειρά αποστολών ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα, ο Wade Wilson aka Deadpool (Ryan Reynolds) επιστρέφει στην αγαπημένη του Vanessa (Morena Baccarin) για να γιορτάσουν την επέτειό τους. Ωστόσο, τα όνειρά τους για να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, γίνονται θρύψαλα όταν έπειτα από μία επίθεση στο σπίτι τους η Vanessa θα σκοτωθεί. Ο Wade έχασε πια κάθε νόημα για τη ζωή και προσπαθεί να βάλει τέλος… πόσο εύκολο είναι αυτό όμως όταν η mutantability σου είναι η ταχεία επούλωση; Αυτό το νόημα φαίνεται πως θα έρθει όταν ένα έφηβο μεταλλαγμένο αγόρι, ο Russell aka Firefist (Julian Dennison) θα γίνει ο στόχος ενός στρατιώτη από το μέλλον, του Cable (Josh Brolin) που, όλως τυχαίως… θυμίζει πολύ τον διαβόητο Thanos! Για να αντιμετωπίσει, όμως τον Cable, ο Deadpool θα χρειαστεί βοήθεια, όπως της ενοχλητικά σχεδόν τυχερής mutant Domino (Zazie Beetz)… συνοδεία πάντα με ένα awesome soundtrack και τον σαρωτικά σαρκαστικό του χαρακτήρα!

               Η ταινία “Deadpool 2” ακολουθεί εκείνη του 2016 οπότε και πρωτοσυναντήσαμε στη μεγάλη οθόνη τον ήρωα με το στόμα που ούτε χλωρίνη το ξεπλένει – όχι, φίλε αναγνώστη, δε μετράω καν το “X-Men Origins: Wolverine”! Κι όπως και το 2016, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής συνεργάστηκε με τους Rhett Reeseκαι Paul Wernick για το σενάριο της ταινίας, δίνοντάς το στη συνέχεια στο σκηνοθέτη David Leitch για να του δώσει ζωή.

               Μπορεί ο Deadpool να μην ανήκει (για την ώρα τουλάχιστον) στο αγαπημένο όλων MCUτων Marvel Studios, όμως για την 20th Century Fox ο θρασύς vigilanteείναι η “κότα με τα χρυσά αυγά” –OK, κι ο Logan, ας μη γελιόμαστε! Κι όχι τυχαίο, καθώς το sequel του 2016 καταλήγει να είναι ακόμη πιο απολαυστικό από την πρώτη ταινία! Πέραν από την αυτονόητη δράση που διακατέχει την παραγωγή (ε, έχει και λίγο splatter element, so what? Δε βλέπατε τι γινόταν στο “Game Of Thrones”;), ο θεατής γίνεται μάρτυρας κωμικών καταστάσεων, με ευφυείς διαλόγους που ανταλλάσσονται με ρυθμούς οπλοπολυβόλου. Την ίδια στιγμή, όμως, ο μασκοφόρος που κυριολεκτικά “όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει” (με ό,τι μπορεί να χρησιμοποιήσει ως όπλο κι όταν ξεκινά να μιλάει, φυσικά!) αποδεικνύει πως έχει χρυσή καρδιά κι ας μην το δείχνει. Ο Leitch καταφέρνει να μας προσφέρει ένα 100% διασκεδαστικό δίωρο δίνοντας στην ίδια στιγμή μία ανεξερεύνητη πτυχή του Deadpool.

               Φυσικά, όπως κάθε μεγαλεπήβολο κινηματογραφικό project, έτσι και η δεύτερη περιπέτεια του Deadpool βασίζεται σημαντικά στο cast που την απαρτίζει. Ο Josh Brolin, λίγο μετά την εμφάνισή του ως Thanos στο “Avengers: Infinity War” δείχνει μεν εξίσου απειλητικός, όμως καταφέρνει να υποδυθεί έναν ακόμη αγαπημένο mutant δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολυπλοκότητα της προσωπικότητας του Cable. Και βέβαια μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως αποδεικνύεται πως ο Ryan Reynolds γεννήθηκε για να παίξει τον “Merc With A Mouth”, καθώς έχει ενστερνιστεί στο έπακρο τη γοητευτικά αμείλικτη (από κάθε άποψη) περσόνα του Wade Wilson και φυσικά το αποδεικνύει και offset – πλέον όταν ακούει κανείς τον ηθοποιό να μιλάει, δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις αν είναι ο Reynoldsή ο Deadpool.

               Κι αν σκέφτεστε ακόμη πως “nah… είναι κομματάκι βίαιη ως ταινία”, ο Deadpool το λέει ξεκάθαρα: “’Deadpool 2’ is a family movie” και σκοπεύει να σας το αποδείξει. Απλά αυτό θα γίνει λίγο πιο παράδοξα!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! Α, και βέβαια αφήστε την ταινία να κυλήσει μέχρι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ δευτερόλεπτο – δε χάνουμε ούτε καν τα credits songs!

Πρωταγωνιστούν:Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Julian Dennison, Zazie Beetz, T. J. Miller, Brianna Hildebrand, Stefan Kapičić κ.α.

Photo credits: IMDb

You may also like