Ανθή Αβραμέα: “Η κατανόηση της νέας πραγματικότητας δημιουργεί ευκαιρίες”

Με αφορμή την παραλαβή ενός press kit από την Anthings , γεννήθηκε η ιδέα αυτή της συνέντευξης. Μπαίνοντας στο γραφείο της Ανθής Αβραμέα, ιδρύτρια της εταιρείας που ειδικεύεται σε PR, Events και Promotional Marketing, έναν χώρο γεμάτο χρώματα, αρώματα και πολλά πακέτα … είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω ενδιαφέρουσες πτυχές της πορείας της, αλλά και να κολλήσω διάφορα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την προσωπικότητά της.

Ανθή μου, ας ξεκινήσουμε με το παρόν! Πως είναι τα πράγματα στον χώρο των PR και των events στην μετά covid_19 εποχή;

Α.Α. Παγωμένα!

Αλλά…. μόνο με την εντατική επικοινωνία,την γνώση και την εμπειρία των ανθρώπων από τον  χώρο των PR θα μπορέσει να δώθει ώθηση στην αγορά. Ο κόσμος θέλει προτροπή και ενθάρρυνση για να ‘’ξαναεκτεθεί’’ και σύντομα θα επανέλθει. Θα επανέλθει αλλιώς όμως. Θα έχει άλλες ανάγκες και προτεραιότητες και αυτός είναι ο ρόλος μας.

Να εντοπίσουμε τις νέες ανάγκες και να τις παρέχουμε άμεσα.

-Μου αρέσει πολύ που παραμένεις αισιόδοξη. Είσαι της άποψης ότι «η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες»; Οποία είδους κρίση κι αν είναι αυτή…

Α.Α. Η τωρινή κρίση που έχει να κάνει με θέματα υγείας δεν είναι οποιαδήποτε κρίση! Άγγιξε το πιο ευαίσθητο σημείο της ανθρώπινης φύσης την υγεία, τη ζωή και την απώλεια της.

Αλλά ναι, οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες και καταστροφές. Έχουμε μπροστά μας μια νέα πραγματικότητα για την οποία γνωρίζουμε ελάχιστα. Επομένως όποιος είναι πιο άμεσος και ευέλικτος να κατανοήσει αυτή τη νέα πραγματικότητα, να παράξει και να δημιουργήσει μέσα σε αυτή θα βιώσει την κρίση σαν ευκαιρία. 

Στο χώρο παραγωγής και δημιουργίας των press kits που κατακλύζουν
τα γραφεία της Anthings

-Η δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία είναι από τα βασικά σου χαρακτηριστικά και ως άνθρωπος αλλά και ως Anthings, αν κρίνω από τα press kits που έχω λάβει κατά διαστήματα ή από τα events σας που έχω παραβρεθεί… Πες μας λίγο για το concept της εταιρείας…

Α.Α. Το concept μας είναι να σχεδιάζουμε concept και να παράγουμε tailor-made ιδέες για την προώθηση των brands στο Instagram, στο youtube  ή/και σε events.

Επίσης στο portfolio μας περιλαμβάνεται μια ευρεία γκάμα συνεργασιών με influencers.

Η εταιρεία βασίζεται στην διττή μου ανάγκη να δημιουργώ αλλά και να επικοινωνώ να έρχομαι σε επαφή. Είμαι άνθρωπος του creative και του client service ταυτόχρονα.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι όλοι νομίζουν ότι η εταιρεία είμαι εγώ, όπως άλλωστε λέει και το όνομα της anthings,τα πράγματα της Aνθής! Αλλά δεν ισχύει!

Η εταιρεία είναι η ομάδα μου και οι προσωπικότητες τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να παράγω καθημερινά τόσες δημιουργικές ιδέες και τόσα διαφορετικά concept.

Κάποια από τα βραβεία που έχει κερδίσει η Anthings

-Όποτε τώρα είναι η ευκαιρία που τα events θα είναι πιο περιορισμένα, να καλλιεργήσετε την δημιουργικότητα σας και τα brands να προβληθούν με πιο στοχευμένο και tailor made τρόπο;

Α.Α. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να φανούμε δημιουργικοί και ευρηματικοί θα έλεγα, μιας και η ανάγκη για προώθηση των brands δεν σταματάει ποτέ! Η τάση μετά την εμφάνιση του κορωνοιού  είναι η δημιουργία tailor-made press kits που να καταφέρει να αποτυπώσει και να ξεχωρίσει το DNA του brand σε ένα μόνο story στο Instagram. Γιατί αυτή είναι η στιγμιαία ευκαιρία που θα κάνει το brand ξεχωριστό. Εμείς έχουμε αναπτύξει μια πολύ μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο και brands που μας εμπιστεύονται χρόνια ακόμη και κατά τη διάρκεια του lock down κατάφεραν να ξεχωρίσουν.

Να πούμε εδώ ότι εσύ πριν ξεκινήσεις την Anthings, είχες εργαστεί σε πολυεθνικές ή συνεργαστεί με μεγάλες εταιρειες, ενώ έχεις σπουδάσει σχέδιο κοσμημάτων και οργάνωση επιχειρήσεων. Αυτό το background πόσο σε βοηθά στην δουλειά σου;

Α.Α. Αυτή είναι η πολύτιμη κληρονομιά μου η οποία μετά από 20 χρόνια στο χώρο έχει γίνει ένα blend και έχει μεταλλαχθεί σε anthings!

Ολα όσα κάνουμε σήμερα έχουν πάρει κάτι από όλους αυτούς τους σταθμούς της καριέρας μου. Και τελικά ίσως αυτό είναι το συστατικό και το USP της εταιρείας μας.

Ισχύει όμως ότι σε αυτή τη δουλειά, σημαντικό ρόλο παίζει και η προσωπικότητα, η προσωπική επαφή με τον πελάτη, ο τρόπος που διαχειρίζεσαι το κάθε project;

Α.Α. Nαι, η προσωπική επαφή είναι η βασικός άξονας της καθημερινότητας μου. Γι αυτό και πολλές φορές όταν γυρίζω σπίτι δεν μπορώ να μιλήσω σε κανέναν! Οι πελάτες μας και οι συνεργάτες μας εάν δεν μας ταιριάζουν σαν άνθρωποι πάνω από όλα συνήθως κάνουμε μια συνεργασία και μετά δεν τα ξαναλέμε! Οι πελάτες μας είναι μέρος της εταιρείας μας. Είναι εμείς!

Κι όλα αυτά τα καταφέρνεις ενώ έχεις δυο παιδιά στην εφηβεία! Πόσο εύκολο είναι να βρεις την ισορροπία και την ψυχική ηρεμία να τα διαχειριστείς;

Α.Α. Χαχα! Η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφέρνω πάντα, συμπληρώνοντας την προηγούμενη απάντηση μου!

Βέβαια είναι και η έμπνευση μου γιατί μέσα από τα παιδιά μου και τους φίλους τους έχουν βγεί τα πιο επιτυχημένα concepts!

Είναι η κινητήριος δύναμη μου η ενασχόληση μαζί τους αλλά χωρίς την ουσιαστική βοήθεια του πατέρα τους δεν θα ήταν εφικτό…

ANTHINGS
EVENT PLANNING & PUBLICITY MANAGEMENT
ΓΕΡΑΝΙΟΥ 21 & ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ,152 31 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Τ  210-6717235    |    F  210-6717255   
www.anthings.gr

You may also like