Τα καλλυντικά διατηρούνται καλύτερα στο… ψυγείο!

Αν έχετε εφαρμόσει ποτέ παγωμένη κρέμα ματιών, γνωρίζετε ότι πρόκειται για μια εκπληκτική αίσθηση. Αλλά η αποθήκευση της κρέμας ματιών στο ψυγείο έχει περισσότερα οφέλη από αυτό. Βοηθάει την κρέμα να καταπολεμά αποτελεσματικότερα τις ρυτίδες και τις σακούλες. Πριν αποφασίσετε όμως να εγκαταστήσετε ένα μικρό ψυγείο δίπλα από το boudoir σας, ας μιλήσουμε σχετικά με το ποια προϊόντα μπορούν και ποια δεν μπορούν να μπουν στο ψυγείο μας, μιας και μερικά από αυτά μπορούν να καταστραφούν ολοσχερώς από κάτι τέτοιο.

Ο βασικός κανόνας, για εκείνα που όντως τοποθετούνται στο ψυγείο, είναι αμέσως μετά τη χρήση τους, πρέπει να ξανατοποθετηθούν εκεί. Ειδάλλως, η σύνθεσή τους μπορεί να διασπαστεί από τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας, και να καταστραφούν.

1. Οι ενυδατικές κρέμες, θα μας δώσουν αυτήν την ευχάριστη αίσθηση δροσιάς. Ειδικά εάν υπάρχει πρόβλημα με ροδόχρου ακμή. Η παγωμένη ενυδατική κρέμα είναι σαν μια κρύα πρέσα στο δέρμα, η οποία το ηρεμεί. Αλλά ελέγξτε τα συστατικά της πριν την τοποθετήσετε στο ψυγείο. Τα προϊόντα με βάση το πετρέλαιο (όπως το λάδι καρύδας) θα μπορούσαν να μετατραπούν σε στερεά.

2. Όταν εφαρμόζουμε ψυχρά προϊόντα, τα τριχοειδή αγγεία συρρικνώνονται και διεγείρουν την αποστράγγιση ώστε να μειωθεί το πρήξιμο. Αλλά όπως είπαμε και παραπάνω, πρέπει να ελέγξετε τα συστατικά. Το λάδι και το νερό μπορούν να διαχωριστούν όταν τοποθετηθούν στο ψυγείο, γεγονός που θα διαταράξει τη συνοχή τους.

3. Τα αντηλιακά είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να τοποθετήσετε στο ψυγείο σας, μιας και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί που προτιμούν την εφαρμογή του αντηλιακού τους, όταν είναι κρύο. Συνεπώς, οτιδήποτε μας κάνει να θυμόμαστε την εφαρμογή της αντηλιακής μας, είναι παραπάνω από τέλειο. Είναι επιτακτικό.

4. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή άποψη, τα βερνίκια νυχιών δεν πρέπει να ψύχονται επειδή το κρύο μπορεί να προκαλέσει την πήξη τους και μετά τη λήψη τους από το ψυγείο θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ζεσταθεί και να μπορέσει να εφαρμοστεί σωστά. Προτιμήστε δροσερά και σκιερά σημεία αποθήκευσής τους.

5. Το να διατηρείτε τα κραγιόν στο ψυγείο, είναι κάτι που θα τα αποτρέψει από το να λιώσουν. Οποιοδήποτε καλλυντικό προϊόν με βάση το κερί θα επωφεληθεί από την τοποθέτηση στο ψυγείο. Θα παραμείνει «φρέσκο» περισσότερο επειδή το κρύο διατηρεί την ακεραιότητα όλων των συστατικών. Αν για παράδειγμα βάλετε το eyeliner στο ψυγείο, θα κάνει το κερί πιο στερεό, ώστε να μπορείτε να κάνετε πιο ακριβή γραμμή.

You may also like