Τα πιο ακριβά αντικείμενα από ταινίες που έχουν πουληθεί!

Το Hollywood, είναι διάσημο όχι μόνο ως μέρος που “δημιουργούνται” οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες, αλλά έχει καταφέρει να “παράγει” αντικείμενα τα οποία προσελκύουν πλούσιους αγοραστές σε δημοπρασίες. Γενναιόδωροι συλλέκτες από όλο τον κόσμο΄έχουν προσφέρει αστρονομικά ποσά προκειμένου να αποκτήσουν “ενθύμια” από ταινίες που έχουν αφήσει ιστορία.

Πολλοί σίγουρα θα θυμάστε το διάσημο ιπτάμενο αυτοκίνητο στην ταινία “Chitty Chitty Bang Bang” που οδηγούσε ο Dick Van Dyke υποδυόμενος τον Caractacus Potts. Το αυτοκίνητο πουλήθηκε σε μία δημοπρασία για 805.000 δολάρια ενώ η προσδοκώμενη τιμή έφτανε το ένα με δύο εκατομμύρια!

 

 

 

Τέσσερα εκατομμύρια δολάρια “έπιασε” το αγαπημένο αμάξι του James Bond το 2010 από την ταινία “Goldfinger”. Βέβαια δεν πρόκειται για συνηθισμένο αμάξι. Ήταν εφοδιασμένο με πολυβόλα όπλα, μηχανισμό εκτίναξης του καθίσματος, περιστρεφόμενες πινακίδες και άλλα κατασκοπευτικά εργαλεία.

 

 

 

Το 2008 ένας πωρωμένος fan απέκτησε το αυθεντικό φωτόσπαθο του Luke Skywalker,από τον “Πόλεμο των Άστρων” το οποίο χρησιμοποιούσε ο Mark Hamill για να γυρίσει τις σκηνές. Η τιμή του; 212.141 δολάρια. Άξιζει το κάθε σεντ…

 

 

 

 

Το διάσημο μαύρο φόρεμα του οίκου Givenchy που φορούσε η Audrey Hepburn “Breakfast at Tiffany’s” πουλήθηκε για 923.187 δολάρια το 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δύο πετυχημένες πωλήσεις έγιναν με αντικείμενα της ταινίας “Le Mans” (1971) .
Αρχικά η Πόρσε που οδηγούσε ο Steve McQueen πουλήθηκε στην τιμή των 1.25 εκατομμυρίων δολαρίων. Τρεις μήνες μετά η στολή αγώνων που φορούσε ο ηθοποιός πουλήθηκε για 984.000 δολάρια.

 

 

 

Το γεράκι από την κλασική ταινία “Το Γεράκι της Μάλτας” με τον Humphrey Bogart πουλήθηκε το 1994 για 398.500 δολάρια.

 

 

 

 

 

Πηγή: www.world-most-expensive.com/

You may also like