Τα πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου, από τη Νατάσα Σχοινά

Αλήθεια ή ψέμα; Μύθος ή πραγματικότητα; Πολλές είναι κατά καιρούς οι μαρτυρίες που μιλούν για μεταφυσικά συμβάντα. Τόσες πολλές που σε κάνουν να αναρωτιέσαι, εάν έστω και μία ισχύει. Ακολουθούν μερικά από τα πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου.

queen-mary_pool1. Queen Mary.

Η κατασκευή του πολυτελέστατου πλοίου «Queen Mary» άρχισε το 1930 στο Clydebank της Σκωτίας. Αρχικά, οι ιδιοτήτες ήθελαν να το ονομάσουν Queen Victoria, οπότε και πήγαν στον King George για να πάρουν την «ευλογία» του, λέγοντάς του «Αποφασίσαμε να ονομάσουμε το πλοίο μας με το όνομα της σπουδαιότερης βασίλισσας του κόσμου» (εννοώντας τη γιαγιά του King George, την Queen Victoria). Εκείνος τότε απάντησε «Η γυναίκα μου (Queen Mary) θα χαρεί που ονομάζεται το πλοίο με το όνομά της».   Το 1967 αποσύρθηκε και πωλήθηκε για 3.65 εκατομμύρια στο Long Beach της California όπου, μέχρι σήμερα, παραμένει πολυτελές ξενοδοχείο.

Το πλοίο αυτό θεωρείται από τα πιο στoιχειωμένα μέρη στον κόσμο και όχι τυχαία: Η πόρτα του μηχανοστασίου “Door 13″, έλιωσε, σε διαφορετικές φάσεις, δύο άντρες. Στην πισίνα της Α’ τάξης μαρτυρίες ισχυρίζονται πως έχουν δει να περιφέρονται γυναίκες ντυμένες με μαγιό της δεκαετίας του του ’30. Άλλοι, έχουν ακούσει πλατσουρίσματα και έχουν δει υγρές πατημασιές από το κατάστρωμα στα αποδυτήρια. Μερικοί έχουν δει το πνεύμα ενός μικρού κοριτσιού που κρατάει ένα αρκουδάκι. Στην πισίνα της Β’ τάξης, ένα άλλο κοριτσάκι λέγεται πως υπάρχει, η Jackie. Η Jackie είχε πνιγεί στην πισίνα, όταν ακόμη το πλοίο έπλεε, και αρνείται να συνεχίσει, αφού η φωνή και τα γέλια της έχουν καταγραφεί.  Στο τότε καθιστικό της Α’ τάξης, έχουν δει μία νεαρή όμορφη γυναίκα με ένα κομψό άσπρο φόρεμα να χορεύει μόνη στις σκιές της γωνίας του δωματίου. Στον παιδότοπο της Γ’ τάξης, κάποιοι έχουν ακούσει κλάμα μωρού που πιστεύεται ότι ανήκει σε ένα νεογέννητο αγοράκι που πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του.

Για περισσότερο υλικό: http://www.queenmary.com

PENTAX Image2. Το Στοιχειωμένο Σπίτι του Βόλου.

Το συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται στα κάτω Λεχωνιά του Βόλου. Το 1941 επιτάχθηκε από τους Γερμανούς και έγινε αρχηγείο της Γκεστάπο. Στα υπόγεια και στα ημιυπόγεια του σπιτιού βασανίζονταν άνθρωποι και έβρισκαν βίαιο θάνατο. Μετά τους Γερμανούς, μία οικογένεια από την Αθήνα αγόρασε το σπίτι. Κατά την ανακαίνιση, ένας εργάτης πέθανε ενώ δύο τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Αφού η οικογένεια μετακόμισε, τραγικά πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν. Τα παιδιά πέθαναν από διάφορες ασθένειες, η γυναίκα αυτοκτόνησε και ο άντρας έχοντάς τα χαμένα μετακόμισε στην Αθήνα. Όταν αργότερα το πήρε ένας κτηματομεσίτης, αποφάσισε να το κατεδαφίσει για να πουλήσει το οικόπεδο. Το σπίτι, όμως. είχε άλλα σχέδια. Την πρώτη μέρα της κατεδάφισης, ένας εργάτης πέθανε από ανακοπή καρδιάς πάνω στη μπουλντόζα και σταμάτησε η κατεδάφιση.

Μαρτυρίες λένε ότι περνώντας έξω από το σπίτι ακούνε κλάματα και παράξενους ήχους. Όσοι πήγαν να εξερευνήσουν το σπίτι είχαν περίεργα ατυχήματα: τα κινητά τους έκλειναν, τελείωνε η μπαταρία του φακού που είχαν μαζί τους, κ.α. Επιπλέον, κάποιοι ισχυρίζονται ότι όσο δυνατά και να φωνάξεις μέσα στο σπίτι, η φωνή δεν ακούγεται έξω…

Aokigahara_Forest3. Aokigohara.

Πρόκειται για το δάσος των αυτοκτονιών που βρίσκεται στους πρόποδες του ηφαιστειακού βουνού Fuji στην Ιαπωνία. Από το 1950 μέχρι σήμερα έχουν συμβεί πάνω από 500 αυτοκτονίες, ατομικές και ομαδικές. Η αστυνομία κάθε χρόνο χρειάζεται να πηγαίνει στο δάσος και να «περισυλλέγει» τα πτώματα. Πλέον, δε δημοσιεύεται ο αριθμός των πτωμάτων που βρίσκεται εκεί από φόβο μήπως αυτός εμπνεύσει κι άλλες αυτοκτονίες. Στην περιοχή έχουν τοποθετηθεί μέχρι και πινακίδες «Παρακαλώ, συζητείστε με την αστυνομία, πριν αποφασίσετε να πεθάνετε». Όχι παράλογα, πιστεύεται ότι το δάσος κατοικείται από τις ψυχές των όσων έχουν αυτοκτονήσει εκεί.

Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, όταν σε καιρούς πείνας οι οικογένειες δεν είχαν να φάνε, εγκατέλειπαν κάποιους στο εν λόγω δάσος, οι οποίοι και πέθαιναν από πείνα και από τότε οι ψυχές τους στοιχειώνουν το μέρος.

DSC006944. Bhangarh Fort. 

Το φρούριο χτίστηκε το 1573 στην περιοχή Alwar του Rajasthan της Ινδίας. Σύμφωνα με το θρύλο, ένας μάγος ερωτεύτηκε την πριγκίπισσα του Bhangarh. Χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις του στη μαύρη μαγεία, έφτιαξε ένα μαγικό φίλτρο για να ξεγελάσει την πριγκίπισσα και να πάει μαζί του. Εκείνη, όμως, κατάλαβε το κόλπο και πέταξε το μαγικό φίλτρο σε έναν τοίχο, ο οποίος και κατέρρευσε στο μονοπάτι, όπου ήταν ο μάγος. Καθώς καταπλακωνόταν, καταράστηκε την πόλη να καταστραφεί και να γίνει ακατοίκητη. Ο μάγος τότε πέθανε και, αργότερα, εισέβαλαν στην πόλη και την λεηλάτησαν.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένης και της πριγκίπισσας, σκοτώθηκαν κι αυτοί που έζησαν εγκατέλειψαν το φρούριο.

Λέγεται, ότι η κατάρα του μάγου παραμένει και τα φαντάσματα αυτών που σκοτώθηκαν στοιχειώνουν μέχρι και σήμερα το φρούριο. Ο αρχαιολογικός τομέας της Ινδίας απαγορεύει στους ανθρώπους να μείνουν στο φρούριο τη νύχτα.

cebaceb1cebbceb9cf84ceb7ceb5ceb15. Ξενώνας Οίκου Τυφλών.

Το ίδρυμα βρίσκεται στην Καλλιθέα και παρείχε διαμονή σε παιδιά με προβλήματα οράσεως από όλη την Ελλάδα, μαθήματα της στοιχειώδους εκπαίδευσης αλλά και υφαντικής, κεραμικής, πλεκτικής και μουσικής. Στόχος αυτών των μαθημάτων ήταν η δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης των παιδιών, όταν θα αποφοιτούσαν από τον Οίκο Τυφλών.

Μετά την επίσκεψη της τυφλής και κωφάλαλης παιδαγωγού Helen Keller (1880-1968) το 1946, η προσφερόμενη εκπαίδευση επεκτάθηκε και στους τυφλοκωφάλαλους. Το 1922 χτίστηκε και ξενώνας για τη φιλοξενία τυφλών παιδιών απέναντι από το κυρίως κτήριο. Αργότερα στεγάστηκε εκεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο, από το χρώμα του κτιρίου, έμεινε γνωστό ως κόκκινο σχολείο.

Σήμερα παραμένει διατηρητέο και ετοιμόρροπο. Πολλοί είναι οι θρύλοι που έχουν δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο κτίριο. Όπως μάθαμε από κατοίκους της περιοχής και από τον περιπτερά που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο, αρκετά βράδια ακούγονται κλάματα αλλά πολλές φορές και χαμόγελα παιδιών…

Λέγεται ότι είναι τα παιδιά του ξενώνα του οίκου τυφλών όπου φιλοξενούσε τα τυφλά παιδάκια. Άλλες μαρτυρίες μιλάνε για μορφές παιδιών που στέκονται στα παράθυρα τις βραδυνές ώρες και κοιτούν προς το δρόμο…

Πηγές: nelement , hiphop  , salon

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Νατάσα Σχοινά, πατήστε εδώ

You may also like