Τα 5 πιο δημοφιλή soundtrack όλων των εποχών

Τα soundtracks των ταινιών μπορούν να είναι τόσο επιτυχημένα που κάποιες φορές ακόμη και να επισκιάσουν την ίδια την ταινία την οποία συνοδεύουν. Βάσει των στοιχείων του RIAA  (Recording Industry Association of America), έναν οργανισμό που εκπροσωπεί τη δισκογραφική βιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτά είναι τα 5 πιο δημοφιλή soundtracks όλων των εποχών.

  1. The Bodyguard (1992)

 Αντίτυπα που πουλήθηκαν: 17 εκατομμύρια

Πρόκειται για ένα από τα πιο εικονικά τραγούδια όλων των εποχών, που όταν το ερμήνευσε η Whitney Houstonγια τη ταινία «TheBodyguard» κανείς δεν περίμενε ότι 26 χρόνια μετά θα παίζει ακόμα σα να κυκλοφόρησε πρόσφατα. Το τραγούδι αρχικά ερμηνεύτηκε από την Dolly Parton, η οποία δήλωσε «όταν η Whitney (η versionτης Whitney) βγήκε, έβγαλα αρκετά χρήματα για να αγοράσω την Graceland». (Η Gracelandείναι η έπαυλη του Elvis Prisley, που διεκδικούσε το τραγούδι για τον εαυτό του και μαζί και τα μισά πνευματικά του δικαιώματα)

  • Saturday Night Fever (1977)

Αντίτυπα που πουλήθηκαν: 15 εκατομμύρια

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων του Saturday Night Fever είχε ήδη τελειώσει όταν ο παραγωγός της ταινίας, Robert Stigwood, ανέθεσε στους Bee Gees να γράψουν κομμάτια για αυτήν. Τα αδέρφια, μάλιστα, δε γνώριζαν περί τίνος επρόκειτο η ταινία, αλλά έγραψαν μερικά τραγούδια μέσα σ’ ένα σαββατοκύριακο. Ο Travoltaέχει δηλώσει ότι, όταν το cast της ταινία γύριζε τις χορευτικές σκηνές, ακούγονταν τραγούδια του Boz Scaggs και του Stevie Wonder!

  • Purple Rain (1984)

Αντίτυπα που πουλήθηκαν: 13 εκατομμύρια

Το «Purple Rain» είναι μία ημι-αυτοβιογραφική ταινία που έφτασε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 27 Ιουλίου του 1984. Ο Princeείχε ετοιμάσει 100 τραγούδια στον σκηνοθέτη, Albert Magnoli, για να διαλέξει για την ταινία και το «Purple Rain» δεν ήταν καν μέσα σε αυτά. O Magnoli το επέλεξε, όταν το άκουσε σε live εκτέλεση στη First Avenue.

  • Forrest Gump (1994)

Αντίτυπα που πουλήθηκαν: 12 εκατομμύρια

Η μουσική που έπαιξε στην ταινία «Forrest Gump» ήταν υποψήφια στην κατηγορία Best Original Score και συντέθηκε από τον Αμερικανό συνθέτη, Alan Silvestri. Το soundtrack αποτελεί έναν συνδυασμό του «I’m Forrest… Forrest Gump» και του «Suite from Forrest Gump», δύο εκ των 21 τραγουδιών της λίστας.

  • Dirty Dancing (1987)

Εκατομμύρια που πουλήθηκαν: 11 εκατομμύρια

Η εταιρία παραγωγής που ανέλαβε την ταινία ήταν πολύ καινούργια και κανείς δεν την ήξερε, ενώ οι πρωταγωνιστές δεν ήταν μεγάλοι σταρ ακόμα, με αποτέλεσμα ο υπεύθυνος της μουσικής, Michael Llyod, να μην μπορεί να βρει τραγουδιστές που να δεχτούν να αναλάβουν τραγούδια της. Πρότεινε, μάλιστα, το «(I’ve Had) the Time of My Life» στη Donna Summer και τον Lionel Richie που το απέρριψαν. Τελικά, η μουσική ταινίας συμπεριλήφθηκε στα πιο δημοφιλή ακούσματα ταινιών όλων των εποχών.

You may also like