Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου όταν έχει καύσωνα

Βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο και ετοιμάζεσαι να φύγεις για τη δουλειά σου. Κοιτάς μπροστά σου και το καντράν αναγράφει 37 βαθμούς κελσίου, μετά κοιτάς στον καθρέπτη σου και παρατηρείς με μια ματιά ότι το μακιγιάζ σου έχει αλλοιωθεί. Δεν φταις εσύ όμως, αλλά τα προϊόντα μακιγιάζ που επέλεξες λίγο πριν και σε οδήγησαν σε λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν έχει καύσωνα. Έτοιμη να τα μάθεις;

Check ποια λάθη κάνεις στο μακιγιάζ σου όταν η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 30 βαθμούς κελσίου:

  • Βάζεις ρουζ σε μορφή σκόνης

Μπορεί να έχεις βάλει foundationκαι να έχεις κάνει μια ελαφριά βάση, δεν χρειάζεται όμως να βαρύνεις επιπλέον το μακιγιάζ μέσα στη ζέστη. Απόφυγε όσο μπορείς το ροζ σε μορφής σκόνης το οποίο μπορεί να δημιουργήσει αυτό το cake αποτέλεσμα που καμία από εμάς δεν θέλουμε. Αντικατάστησε το λοιπόν με ένα ρουζ σε κρέμα ή τζελ και κάνε πιο ανάλαφρο το τελικό αποτέλεσμα.

  • Δεν χρησιμοποιείς αδιάβροχη μασκάρα

   Σε καμία γυναίκα δεν αρέσει να έχει ζέστη, να ιδρώνει και να βλέπει τα μάτια της να είναι σαν ρακούν, λόγω της λάθος επιλογής μασκάρα που έχει κάνει. Η αδιάβροχη ανήκει στο καλοκαίρι και καλό θα ήταν να την βάλεις άμεσα στο καλοκαιρινό σου νεσεσέρ. Και μην ανησυχείς ότι δύσκολα θα την αφαιρείς το βράδυ μιας και τα ντεμακιγιάζ που υπάρχουν πια απομακρύνουν το μακιγιάζ με μια κίνηση.

  • Δεν επιλέγεις προϊόντα με spf

Αν ανήκεις στις γυναίκες που δεν ξεχνούν ή δεν βάζουν αντηλιακό (μεγάλο λάθος φίλη μου!), τότε αν βάφεσαι μέσα στη μέρα και εκτίθεσαι στον ήλιο και στην ζέστη, πρέπει να επιλέγεις προϊόντα μακιγιάζ με δείκτη προστασίας. Αυτά μπορεί να είναι bb cream, foundation, primer, bronzer ακόμα και lip balm. Φέρσου έξυπνα και προστάτευσε την επιδερμίδα σου έτσι όπως της αξίζει!

  • Συνεχίζεις και βάζεις ‘’βαριά’’ ματ κραγιόν

    Τα ματ κραγιόν είναι υπέροχα και αγαπάμε πολύ την εφαρμογή τους και το τελικό αποτέλεσμα που προσφέρουν. Όμως το καλοκαίρι η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η εποχή τους, γιατί στεγνώνουν πιο γρήγορα και ο καύσωνας τα αλλοιώνει, αφήνοντας τα χείλη μας αφυδατωμένα και ξηρά. Επίλεξε πιο ενυδατικά κραγιόν ή στην καλύτερη lip balm και νιώσε άνετη και ασφαλής μέσα στη μέρα.

  • Εφαρμόζεις μαλακά μολύβια για τη γραμμή του eyeliner

Τα ίδια που αναφέραμε πριν για τη μασκάρα σου το καλοκαίρι, ισχύουν και για τη γραμμή του eyeliner που θέλεις να δημιουργήσεις. Απόφυγε τα μαλακά μολύβια αλλά και τα κοινά eyeliner και προμηθεύσου οτιδήποτε είναι αδιάβροχο. Με αυτό τον τρόπο ούτε θα λιώσει το μακιγιάζ σου, ούτε θα χρειαστεί να ανησυχείς συνέχεια αν όλα είναι στη θέση τους.

Και καλό μας καυτό καλοκαίρι!

Photo credits: INSTAGRAM @hannastefansson

You may also like