Τα 7 χειρότερα επαγγελματα στον κόσμο

Μέχρι τώρα πιστεύατε ότι κάνετε τη χειρότερη και πιο βαρετή δουλειά στον κόσμο;
Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων, θα σας συμβουλέψουμε να το ξανασκεφτείτε λίγο αφού μελετήσετε διεξοδικά τα παρακάτω –σίγουρα χειρότερα απ’ το δικό σας- επαγγέλματα στον κόσμο, σύμφωνα με την Global Post.


1. Εργάτης στη Foxconn
Ένας Κινέζος εργάτης συναρμολογεί τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα στη βιομηχανία Foxconn στις 26 Μαΐου του 2010, στο Shenzhen της Κίνας. Πέρυσι πολλά δημοσιεύματα αποκάλυψαν τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, που μεταξύ πολλών άλλων κατάφωρων πρακτικών, ανέφεραν την ανάγκη εγκαθίδρυσης δικτύου προστασίας από τις αυτοκτονίες των εργαζομένων.

2. Τεχνικός του εργοστασίου ηλεκτρισμού της Φουκουσίμα για επείγουσες καταστάσεις
Οι εργάτες συγκεντρώθηκαν σε δωμάτια προστασίας από την ακτινοβολία κοντά στην πόλη Iwaki στη Φουκουσίμα, 40 χιλιόμετρα νοτίως του σταθμού πυρηνικής ενέργειας Daiichi, στις 21 Μαρτίου του 2011. Μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που χτύπησαν την Ιαπωνία το 2011, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στο Daiichi υπέστησαν τμηματικές πυρηνικές καταστροφές. Οι εργάτες το εκκένωσαν, όμως οι τεχνικοί, οι πυροσβέστες, οι στρατιώτες και πολλοί εθελοντές έμειναν πίσω για να σταθεροποιήσουν τους αντιδραστήρες, διακινδυνεύοντας με την θανατηφόρα έκθεσή τους στη ραδιενέργεια. Εκατοντάδες τεχνικοί, στρατιώτες και πυροσβέστες δούλεψαν σε βάρδιες των 50 ατόμων για να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική πυρηνική καταστροφή. Τα μέσα τους ονόμασαν «οι 50 της Φουκουσίμα».

3. Δημοσιογράφος έντυπου
Το να κάνει κανείς ρεπορτάζ σε χώρες όπως το Ιράκ, η Ιορδανία, το Τουρκμενιστάν, η Συρία, το Ιράν, η Κίνα και η Β. Κορέα είναι τόσο επικίνδυνο, που συχνά η δημοσιογραφία καθίσταται ένα άκρως επικίνδυνο επάγγελμα. Ακόμη, όμως, κι αν δουλεύετε σε ένα κλιματιζόμενο γραφείο στις ΗΠΑ, τη Φινλανδία ή την Αγγλία, ποτέ δεν ήταν κάτι χειρότερο απ’ το να είσαι δημοσιογράφος εκτύπωσης, αν το εξετάσουμε από ψυχολογικής πλευράς.
Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2012, τοποθέτησε τους ρεπόρτερ εκτύπωσης εφημερίδων στα 5 χειρότερα επαγγέλματα του 2012, λόγω του υψηλού στρες και της μικρής προοπτικής καριέρας.

4. Προσωπικός σεφ του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας
Ο προσωπικός σεφ του τελευταίου δικτάτορα Kim Jong ΙΙ από το 1988 έως το 2001, Kenzi Fujimoto (ψευδώνυμο), δείχνει μια παλιά φωτογραφία του Kim κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Σεούλ, στις 10 Οκτωβρίου του 2010. Ο Fujimoto κατέφυγε στη Βόρεια Κορέα, αφήνοντας τη σύζυγο και τα παιδιά του, επειδή θεωρήθηκε ύποπτος για κατασκοπεία του «Αγαπημένου Αρχηγού», σύμφωνα με το αποκαλυπτικό του υπόμνημα. «Ήμουν ο μάγειρας του Kim Jong ΙΙ». Από τότε, λέει, ζει σε διαρκή φόβο. Φέτος τον Ιούνιο, όμως, ο Fujimoto προσεκλήθη από τον νέο αρχηγό της Βόρειας Κορέας Kim Jong ΙΙ, να επιστρέψει για μια επίσκεψη δύο εβδομάδων. Ο Fujimoto δέχτηκε την πρόσκληση και ταξίδεψε για να συναντήσει τον Kim Jong ΙΙ. Του είπαν: «Η προδοσία σου τώρα ξεχάστηκε».

5. Ανθρακωρύχος στη Νότια Αφρική
Η αστυνομία περικυκλώνει τους πεσμένους ανθρακωρύχους μετά τις συγκρούσεις κοντά σε ένα ορυχείο πλατίνας στη Μαρικάνα της Ν. Αφρικής, στις 6 Αυγούστου του 2012. Η αστυνομία σκότωσε 34 απεργούς ανθρακωρύχους που ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια, μπαστούνια και μεταλλικές ράβδους. Το Bench Marks Foundation δημοσίευσε πρόσφατα μια μελέτη που, όπως έγραψε ο Alex Duval Smith για την GlobalPost, σκιαγραφεί μια βλοσυρή εικόνα μιζέριας, θανάτου, βρωμιάς, αρρώστιας και περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Το ανθρακωρυχείο Lomin στη Μαρικάνα βιώνει «υψηλά ποσοστά θνησιμότητας», το άρθρο ολοκλήρωνε προσθέτοντας, «οι οικιστικές συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι τρομακτικές». Μερικές φορές 50 εργάτες μοιράζονται μία και μόνη τουαλέτα.

6. Απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία
Ο πρώην απεσταλμένος του ΟΗΕ Κόφι Ανάν βρίσκεται στο γραφείο του, στα κεντρικά του ΟΗΕ στις 20 Ιουλίου του 2012. Ο Ανάν κατέλαβε τη θέση στις 23 Φεβρουαρίου του 2012. Κάποιοι το αποκάλεσαν «επικίνδυνες αποστολές». Στις 2 Αυγούστου 2012 ο Ανάν παραιτήθηκε μετά από επανειλημμένες προσπάθειες να τερματίσει την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις εκρήξεις βίας, που πλέον έχουν εκτοπίσει 100.000 Σύριους και έχουν σκοτώσει 25.000 ανθρώπους, σύμφωνα με ακτιβιστές. Ακόμη πιστεύει ότι: «Η Συρία μπορεί ακόμη να σωθεί από την πανωλεθρία».
Ο αντικαταστάτης του, Lakhdar Brahimi, είναι λιγότερο αισιόδοξος. Νωρίτερα μες στη βδομάδα, ο Brahimi είπε ότι το να παύσει ο εμφύλιος ανάμεσα στις καθεστωτικές δυνάμεις του Ασάντ και τους Σύριους αντάρτες ήταν σχεδόν αδύνατο.

7. Συλλέκτης του σπέρματος του ελέφαντα
Αυτός είναι ένας αφρικανικός ελέφαντας που ζει στο Dubbo της Αυστραλίας. Και δίπλα του είναι ο Τόμας και να η δουλειά του… αν τολμάτε δείτε το βίντεο!!

Πηγή: http://www.globalpost.com

You may also like