Τα do’s και τα don’ts για ένα λαμπερό πρόσωπο τις γιορτές

Μετράμε στην κυριολεξία αντίστροφα για τα φετινά Χριστούγεννα και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με τον εαυτό μας. Εκτός λοιπόν από ένα λαμπερό ντύσιμο εκείνες τις μέρες, τι καλύτερο να έχεις και μια λαμπερή επιδερμίδα, που θα αναδειχτεί ακόμα περισσότερο με το Χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα dos και τα don’ts που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τις επόμενες μέρες για ένα λαμπερό πρόσωπο τις γιορτές.

DONTS

–  Μην αφήνεις το μακιγιάζ όλη μέρα στο πρόσωπο σου

Αν κάποιες μέρες δεν χρειάζεται να βαφτείς, απλά μη το κάνεις. Άφησε την επιδερμίδα σου να αναπνεύσει και αμέσως θα καταλάβεις την διαφορά. Αν πάλι λόγω δουλειάς ή συνθηκών πρέπει να βάφεσαι, μην ξεχνάς το ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείς διότι το μακιγιάζ, οι ρύποι και η σκόνη, φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας.

– Μην χρησιμοποιείς πολλές φορές τα πινέλα μακιγιάζ, χωρίς να τα καθαρίζεις τακτικά

Θα το πούμε με μια λέξη: Βακτήρια! Όταν αφήνεις τα πινέλα σου εκτεθειμένα στον χώρο και συγχρόνως δεν τα καθαρίζεις, αυτά συσσωρεύουν σκόνη, βακτήρια και στη συνέχεια όταν τα χρησιμοποιείς μεταφέρονται στο πρόσωπο σου. Κάθε βδομάδα βάλε ως στόχο να τα καθαρίζεις και πάμε στοίχημα ότι θα δεις διαφορά στο δέρμα σου.

  • Μην πιάνεις συνεχώς το πρόσωπο σου

Μπορεί να σου φαίνεται τόσο απλή αυτή η συμβουλή αλλά αποτελεί μια από τις πιο λογικές και τις πιο σημαντικές. Απλά σκέψου κατά την διάρκεια της μέρας πόσες φορές πιάνεις το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, το κινητό σου και άλλα δεκάδες πράγματα  και πίστεψε μας δεν θα ήθελες όλα αυτά που έχουν πάνω να καταλήγουν στην επιδερμίδα σου. Περιόρισε την επαφή των χεριών σου με το πρόσωπο σου ενώ μην ξεχνάς να καθαρίζεις και τις συσκευές σου.

DOS

– Κοιμήσου καλά και αρκετές ώρες

Όταν είσαι νέα, είναι ευκολότερο να ανακάμψει η επιδερμίδα σου αν τύχει να ξενυχτήσεις μια ή δύο μέρες συνεχόμενα. Όταν όμως μεγαλώνεις αυτό γίνεται πιο δύσκολα και οι πρώτες γραμμές ή οι μαύροι κύκλοι κάνουν την εμφάνιση τους. Όσο είναι στο χέρι σου να κοιμάσαι όσες περισσότερες ώρες μπορείς και ειδικότερα κατά την διάρκεια της νύχτας, γιατί τότε είναι που γίνεται η ανανέωση των κυττάρων.

– Πιες νερό και επίλεξε τροφές που περιέχουν νερό

Ενυδάτωση μέσα και έξω! Η κατανάλωση του νερού δεν βοηθά μόνο στο να αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα αλλά βοηθά και τα κύτταρα να λειτουργούν καλύτερα. Προσπάθησε να πίνεις αρκετό νερό μέσα στη μέρα και πρόσθεσε στην διατροφή σου τρόφιμα που περιέχουν νερό όπως το μπρόκολο, η μελιτζάνα, η πιπεριά, το κουνουπίδι και το κόκκινο λάχανο.

Jez Timms /unsplash

– Κάνε απολέπιση στο πρόσωπο σου πιο συχνά

Όσο ενυδατωμένη και αν είναι η επιδερμίδα σου, τα νεκρά κύτταρα που ”κάθονται” στην επιφάνεια, την κάνουν θαμπή και πρέπει να αφαιρεθούν. Αν λοιπόν θέλεις η λάμψη να επανέλθει για τα καλά, βάλε στην ρουτίνα σου την απολέπιση και θα έχεις άμεσα αποτελέσματα.

– Πρόσθεσε στην beauty ρουτίνα σου τα Cream Boosters

Αν θες να αναβαθμίσεις την καθημερινή σου περιποίηση και να δεις άμεσα αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου, τότε καλό θα ήταν να προσθέσεις στην ρουτίνα σου τα Cream Boosters της Frezyderm. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή σειρά περιποίησης εξατομικευμένης φροντίδας για κάθε τύπο επιδερμίδας και ηλικίας. Στην ουσία τα Cream Boosters ενισχύουν τη δράση της καθημερινής σου κρέμας , δρουν στοχευμένα στις παροδικές και έκτατες ανάγκες της επιδερμίδας, η κούραση ή η διάθεση σου.

Πώς  χρησιμοποιούμε τα Cream Boosters: 1. Καθάρισε και σκούπισε ταμποναριστά  το πρόσωπο σου , 2. Εφάρμοσε από μια σταγόνα Cream Booster σε μέτωπο, πηγούνι και παρειές, 3. Άπλωσε τις σταγόνες σε όλο το πρόσωπο με κυκλικές ανοδικές κινήσεις και 4. Συνέχισε, εφαρμόζοντας την καθημερινή σου κρέμα σε πρόσωπο και λαιμό με ανοδικές και κυκλικές κινήσεις.

Ο ιδανικoί συνδυασμοί για  σύσφιγξη και αντιγήρανση:

  1. Για σύσφιγξη και μείωση ρυτίδων/αύξηση πυκνότητας

Face Tightener Cream Booster + Anti-Wrinkle Rich Night Cream

Με το Face Tightener Cream Booster θα εμπλουτίσεις την καθημερινή κρέμα με πεπτίδια και αντιοξειδωτικά ενεργά για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και του φαινομένου Teck Neck (καμπτική στάση λαιμού), ενώ η αντιρυτιδική κρέμα νύχτας Anti-Wrinkle Rich Night Cream θα μειώσει δραστικά τις ρυτίδες, θα συσφίξει την επιδερμίδα σου και θα επαναπροσδιορίσει το περίγραμμα του προσώπου.

  • Για αναδόμηση και ενισχυμένη αντιρυτιδική δράση.

Peptides & Stems Cream Booster + Dermiox Cream

Με το Peptides And Stems Cream Booster θα εμπλουτίσεις την καθημερινή κρέμα με ενεργοποιητές πεπτιδίων νεότητας και φυσικά βλαστοκύτταρα για ενίσχυση της αναδόμησης του δέρματος, ενώ η αντιρυτιδική κρέμα Dermiox Cream είναι μια ενισχυμένη αγωγή κατά των στατικών ή ρυτίδων έκφρασης, ως εναλλακτική των ενέσιμων επεμβατικών διεργασιών. Χάρη στα φυτικά εκχυλίσματα που περιέχει, έχει μυοχαλαρωτική δράση χωρίς όμως να αλλοιώνει τις εκφράσεις σου και απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης σε βάθος και σε έκταση.

 Beauty υστερόγραφο:   

Μπες στο https://www.frezydermperfection.gr/discover-your-combination/  και μάθε τον συνδυασμό προϊόντων που σου ταιριάζει, μπες αυτόματα στην κλήρωση και κέρδισέ τον.

Καλές λαμπερές γιορτές!

Photo credits: Tamara Bellis / Andrej Nihil / Jez Timms (unsplash)

You may also like