Τα «Peanuts» επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη

Peanuts movie 1Αν είστε fans εκείνου του γλυκύτατου μεν, full στα υπαρξιακά δε πιτσιρικά, της παρέας του και του αξιαγάπητου σκύλου του που την άραζε στη σκεπή του σκυλόσπιτού του, σας έχω νέα… Παίδες, ο Charlie Brown, η Lucy Van Pelt, ο Linus, η Peppermint Patty και φυσικά ο Snoopy επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη!
Τα «παιδιά» του εκλιπόντος Charles Schulz που κυριαρχούσαν για δεκαετίες στα comics υπήρξαν πρωταγωνιστές πολλών special τηλεοπτικών επεισοδίων, συμπεριλαμβανομένων εποχικών επεισοδίων, όπως το «A Charlie Brown Christmas». Όμως ο παραγωγός Craig Schutz, ένας εκ των υιών του Charles, θεωρεί πως ήρθε πια ο καιρός για μία νέα κινηματογραφική εμφάνιση των «Peanuts», με πιο πιθανή ημερομηνία πρεμιέρας την 6η Νοεμβρίου του 2015. Η τελευταία φορά που τα «Peanuts» πρωταγωνίστησαν στη μεγάλη οθόνη ήταν το 1980 στο «Bon Voyage, Charlie Brown (and Don’t Come Back!)».

«Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός. Οι fans αναρωτιούνται εδώ και καιρό, αλλά το καθυστερούσαμε μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή.», δήλωσε ο Schulz.
Ο θάνατος του δημιουργού των «Peanuts» το 2000, έπειτα από μία δουλειά πενήντα ετών πάνω στα strips, καθυστέρησε πολλές εμφανίσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Ο Craig Schulz είπε πως η οικογένεια προστάτεψε υπέρ του δέοντος την ακεραιότητα των χαρακτήρων, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε μία προσεκτική προσέγγιση οποιουδήποτε project. «Είμαι πολύ πιο προστατευτικός απ’ όσο θα ήταν ο πατέρας μου. Ο πρώτος μας στόχος ήταν πάντα να είμαστε αυθεντικοί απέναντι στη δουλειά του και την κληρονομιά του».

Peanuts movie 5Η ταινία «Peanuts», σε σενάριο του γιου του Craig και σεναριογράφου, Brian, και του συνεργάτη του Cornelius Uliano, διασκέδασε κάθε ενδοιασμούς. «Μαζί με τη δουλειά του πατέρα μου, στην ταινία θα υπάρχουν τρεις γενιές των Schulz», είπε ο Craig. Επίσης μεγάλο ατού είναι ο σκηνοθέτης Steve Martino («Ice Age: Continental Drift») ο οποίος απέδειξε πως μπορεί να παραμείνει πιστός σε μία ιστορία με τη διασκευή του «Horton Hears a Who!» του Dr. Seuss.
Οι παραγωγοί θα διατηρήσουν μυστικές της λεπτομέρειες της υπόθεσης («πρόκειται για ένα αγόρι με στρογγυλό κεφάλι και το σκύλο του, κι αυτά είναι όλα όσα θα πω προς στιγμήν», δηλώνει ο Craig). Αλλά η ιστορία θα ενώσει όλο το cast των strips και τους special των τηλεοπτικών παραγωγών του Bill Melendez, όπως τον Pig-Pen και την Peppermint Patty.

Στις προσθήκες θα περιλαμβάνεται η αποκάλυψη του επί μακρόν έρωτα του Charlie Brown, που γνωρίζουμε μόνο με το χαρακτηρισμό «η Μικρή Κοκκινομάλλα». Ο Martino δηλώνει κατενθουσιασμένος που εξερευνά τον κόσμο των «Peanuts» με τη βοήθεια της λεπτομερούς επεξεργασίας κινουμένων σχεδίων («Θα δούμε πως ο Snoopy έχει απαλή λευκή γούνα»), καθώς και για το γεγονός που μαθαίνει περισσότερα για παραδοσιακά «κάστρα», όπως τις περιπέτειες του Snoopy ως πιλότος στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Θα πετάξουμε μαζί με το Snoopy στο φανταστικό του κόσμο», λέει ο Martino. «Έχουμε μεγαλύτερο καμβά, ο Bill Melendez πήρε το Snoopy από το έδαφος στα special τηλεοπτικά show. Εμείς θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα.»

Peanuts movie 2Για τον Martino, ο οποίος έχει αναμνήσεις όπου διαβάζει το comic strip της Κυριακής πιστά, η ταινία κι η πλοκή θα παραμείνουν κλασσικές, εστιάζοντας στη διαρκώς θετική αύρα του Charlie Brown. Ορκίζεται, μάλιστα, πως θα μεταδώσει αυτό το μήνυμα σ’ ένα νέο, αλλά κυνικό κόσμο. «Ο Charlie Brown είναι ο τύπος που θα σηκωθεί στα πόδια του μετά από κάθε πτώση και θα ξαναπροσπαθήσει. Αυτό είναι κάτι πολύ δυνατό για μένα. Αυτοί οι χαρακτήρες είναι γνωστοί κι έχουν αγαπηθεί πάρα πολύ από τον κόσμο, και τώρα έχουμε μία ευκαιρία να τους γνωρίσουμε σε μία νέα γενιά».

Πηγή & Photos: USA Today

You may also like