Τηγανίτες μπανάνας με σοκολάτα & μούρα

Ποιος είπε πως το lockdown trend είναι μόνο το banana bread;

               Στην περίοδο της καραντίνας (season one AND two, δηλαδή), δεν ήμασταν λίγοι εκείνοι που πειραματιστήκαμε στις κουζίνες μας για το κάτι παραπάνω από το φαγητό της ημέρας. Κάποιοι κάναμε ξανά γλυκά που είχαμε καιρό να απολαύσουμε ενώ άλλοι αποφάσισαν να δοκιμάσουν νέες γευστικές εμπειρίες. Στο lockdown vol. 1 το banana bread κυριάρχησε στα social media και με hashtags όπως “#instafood”, “#foodporn” ή “#foodgasm”. Και βέβαια, υπήρχαν κι οι παραλλαγές, όπως muffins. Η μπανάνα, όμως, είναι ένα φρούτο – πασπαρτού που μπορεί να ταιριάξει σχεδόν παντού! Εμείς εντοπίσαμε αυτή τη συνταγή στο Forks Over Knives κι ετοιμαζόμαστε να τη δοκιμάσουμε στην πρώτη ευκαιρία! “Ψήνεστε”;

               Τι θα χρειαστούμε;

2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες με το πιρούνι

¾ του φλυτζανιού φυτικό γάλα (αμύγδαλο, καρύδα κ.ο.κ.) ή νερό

1 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι βρώμης

½ φλυτζάνι βρώμη

¾ του κουταλιού του γλυκού baking powder

Μία πρέζα αλάτι

¼ του φλυτζανιού σταγόνες σοκολάτας (ιδανικά κουβερτούρας)

1 φλυτζάνι μούρα (μύρτιλλα, σμέουρα ή βατόμουρα)*

*εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο της επιλογής σας ή μαρμελάδα

               Προετοιμασία:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις λιωμένες μπανάνες με το γάλα/νερό, ενώ σε ένα άλλο τα στέρεα υλικά (το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder και το αλάτι)
  • Στο μπολ με τα στέρεα υλικά προσθέτουμε ττο περιεχόμενο του πρώτου μπολ ανακατεύοντας απαλά και συμπληρώνουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και για κάθε τηγανίτα ρίχνουμε στο τηγάνι μισό φλυτζάνι από το μείγμα που φτιάξαμε και το απλώνουμε αργά. Μαγειρεύουμε για δύο έως τρία λεπτά έως ότου η κάτω πλευρά αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα και η πάνω αρχίσει να φαίνεται στεγνή. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά την τηγανίτα και συνεχίζουμε να τη μαγειρεύουμε για άλλα δύο με τρία λεπτά. Την αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Μόλις ψηθούν όλες οι τηγανίτες τις σερβίρουμε ζεστές με τα φρούτα ή τη μαρμελάδα.

Mmmm… yummy! Καλή όρεξη!

               Πηγή & photo credits: Forks Over Knives

You may also like