Τι γερνά ταχύτερα την επιδερμίδα μας (Pt. I)

Ποια γυναίκα δεν αποζητά επιδερμίδα λαμπερή που σφύζει από υγεία; Ακριβώς, όλες μας την επιθυμούμε. Εντούτοις, δεν είναι κι εύκολη υπόθεση μια που δεν αρκεί η τακτική της περιποίηση, αλλά επηρεάζεται τόσο από εξωτερικούς παράγοντες όσο κι από δικές μας “κακές” συνήθειες. Τι μπορεί να κκάνει την επιδερμίδα μας να αποκτά γρηγορότερα λεπτές γραμμές, εξάρσεις ακμής, ακόμη και ρυτίδες;

               01 Επεξεργασμένα τρόφιμα. Πρόσθετα σάκχαρα, μαργαρίνη, υπερβολική κατανάλωση κόκκνου κρέατος… όλα αυτά δημιουργούν φλεγμονές στον οργανισμό που μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και επιταχύνουν το σχηματισμό ρυτίδων. Αντίθετα, τροφές πλούσιες σε Ω3 λιπαρά, ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνες C και b-καροτίνη μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες κι ενισχύουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

               02 Αλκοόλ. Το αλκοόλ έχει διουρητική δράση, η οποία συνεπάγεται μεγαλύτερη αφυδάτωση. Η δε υπερβολική κατανάλωση όχι μόνο στερεί τη φυσική ενυδάτωση της επιδερμίδας, αλλά προκαλεί τη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων ενώ επίσης εντείνε τις εξάρσεις ακμής. Δε λέμε να μην απολαμβάνουμε πού και πού ένα ποτό, όμως όσο λιγότερο πιέχουν το ήπαρ μας να αποβάλλει τις τοξίνες τόσο πιο λαμπερό κι υγιές θα είναι και το δέρμα μας.

               03 Παραμελούμε τη φροντίδα της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια. Το τμήμα της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια είναι από τα πιο λεπτά και με τους λιγότερους σμηγματογόνους αδένες σε όλο το κορμί. Μία ημερήσια περιποίηση με τη βοήθεια μίας κρέμας που περιέχει πεπτίδια αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στην περιοχή, μειώνοντας τις λεπτές γραμμές, ενώ προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη και νιασίνη μειώνουν το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

               04 Δε γυμναζόμαστε. Η τακτική γυμναστική αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος αλλά και την παραγωγή ενδορφινών, και οι δύο λειτουργίες που συμβάλλουν στη σωστή οξυγόνωση της επιδερμίδας, μειώνοντας την πρόωρη γήρανση. Ακόμη και μία ώρα περπάτημα την ημέρα μπορεί να κάνει θαύματα!

               05 Απροσεξίες στο μακιγιάζ. Το μακιγιάζ βοηθά ως επί το πλείστον στην κάλυψη ατελειών, αλλά μόνο όταν γίνεται η σωστή χρήση των κατάλληλων προϊόντων. Προτιμούμε foundation με ελαφρύτερη σύνθεση, ενώ μπορούμε να δώσουμε μία πιο “ξύπνια” εικόνα στο βλέμμα μας χτησιμοποιώντας λευκό μολύβι στην εσωτερική άκρη των κάτω βλεφάρων μας. Και βέβαια, δεν παραβλέπουμε ποτέ την ενυδατική μας – ιδανικά μία που να περιέχει ρετινόλη.

               06 Νέφος. Δυστυχώς τα αναπόφευκτα χημικά που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, ειδικά των μεγαλουπόλεων, δημιουργούν ελεύθερες ρίζες που με τη σειρά τους προκαλούν αλλοιώσεις ανάλογες με εκείνες από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Ωστόσο, μπορούμε να προστατευτούμε φροντίζοντας να καθαρίζουμε τακτικά κάθε βράδυ την επιδερμίδα μας, χρησιμοποιώντας ενυδατική με αντιοξειδωτική δράση αλλά και μία κρέμα αναδόμησης για να προσφέρουμε ένα επιπλεόν στρώμα προστασίας στην επιδερμίδα.

               Μείνετε συντονισμένοι, γιατί υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα μας να μοιάζει κουρασμένη…

               Πηγή: Shape

               Photo credits: Skinstore, Cosmetic Craze & Evening Standard

You may also like