Τι θα ξανακάνω όταν μεγαλώσει (αρκετά) ο Παύλος…..

70cda0546f98513e207d936fcca36f3eΘυμάστε όταν σας έλεγαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης “Κοιμήσου τώρα που μπορείς!” ; Ε, αυτό είναι το λιγότερο που μου λείπει από τότε που γεννήθηκε ο Παύλος (για τους μη γνωρίζοντες είναι 3,5 ετών και διάολος!) Μπαίνοντας στη διαδικασία της μητρότητας είναι δεδομένο ότι η ζωή μας αλλάζει και ως γυναίκας αλλά και στο ζευγάρι… Παρακάτω θα σας παραθέσω τι ευελπιστώ να κάνω σε 15 χρόνια!

1. Θα ξαναφάω με την ηρεμία μου το αγαπημένο μου γλυκό και σνακ
Δεν θα έχω στο μυαλό μου “να μην δει ο Παύλος ότι τρώω σοκολάτα, τσιπς ή οτιδήποτε ανθυγιεινό για να μην το ζητήσει και το δοκιμάσει από τόσο μικρή ηλικία, πρέπει να δώσω το καλό παράδειγμα…

2. Θα κάνω window shopping, επειδή δεν έχω κάτι άλλο να κάνω
Ναι, γιατί δεν θα πρέπει να τρέξω να πάρω βιαστικά δώρο για παιδικό πάρτι ή καινούργια φόρμα για το σχολείο γιατί σκίστηκε για άλλη μία φορά. Απλά θα απολαύσω τη βόλτα μου στα μαγαζιά…

3. Θα απολαμβάνω σε διάρκεια ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι
Το πάτωμα δεν θα είναι γεμάτο αυτοκινητάκια, playmobil, κατασκευές αρα θα μπορώ α κυκλοφορώ άνετα μέσα στο σπίτι χωρίς να φοβάμαι ότι θα πατήσω κάποιο μικροσκοπικό εξαρτημα παιχνιδιού και οι τοίχοι θα είναι καθαροί, χωρίς αποτυπώματα από βρώμικα χέρια και μαρκαδόρους…

4. Θα αποφασίζω τελευταία στιγμή για το πρόγραμμά μου
Θα φτιάχνω το πρόγραμμα (ειδικά του σαββατοκύριακου) βάσει των επιθυμιών και αναγκών μου και όχι βάσει κολυμβητηρίου, αγώνων, παιδικών πάρτι και εξόδων που θα περιλαμβάνουν disney και ήρωες καρτούν…α, και δεν θα υπάρχει πρόγραμμα!

5. Θα απολαμβάνω τις συζητήσεις με ενηλίκους
Θα έχει ενηλικιωθεί ο Παύλος, κι ελπίζω ότι θα του αρέσει να συζητά με τις ώρες (όπως και τώρα) αλλά δεν θα με διακόπτει κάθε φορά που θέλω να μιλήσω στο τηλέφωνο ή να συζητήσω με μια φίλη….

6. Θα αρρωστήσω με την ησυχία μου…
Δεν θα σκέφτομαι τις “υποχρεώσεις” απέναντι στο παιδί και δεν θα αγχώνομαι για το αν θα κολλήσει και θα χάσει μέρες από το σχολείο και πως θα το φροντίσω! Θα μου κάνει σούπα και θα μου φέρει και το θερμόμετρο…. (χαχαχα)

7. Θα έχω χρόνο να διαβάσω βιβλία, περιοδικά και να δω τις σειρές που θέλω την ώρα που παίζονται κι όχι σε επανάληψη στις 3 το πρωί!

804dc5e9f0ed299fc3c28f57832365758. Δεν θα σιγοτραγουδώ το τραγούδι του Mickey club house, του Μικρού Νικόλα και του Μπομπ Μάστορα.

9. Θα κάνω με ηρεμία μπάνιο ή θα πηγαίνω τουαλέτα χωρίς το άγχος ότι θα με διακόψει ο υιός, επειδή θέλει να παίξουμε τη συγκεκριμένη στιγμή ή γιατί έπαθε κάτι…

Για να μην έχετε λανθασμένη εντύπωση ο Παύλος δεν είναι ούτε δυνάστης ούτε “τέρας”, αλλά σαφέστατα οι δικές του ανάγκες έχουν προτεραιότητα και οι δικές μας (ως γονείς) λειτουργούν μετά τις 9 το βράδυ και προσαρμόζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας…Εννοείται ότι κάνουμε πράγματα που αρέσουν σε όλους…αλλά οι ελευθερίες (ειδικά του χρόνου) είναι περιορισμένες!

You may also like