Τι μαθαίνουν οι μαμάδες από τους μπαμπάδες….

daddy coolΣυνήθως λένε ότι το ένστικτο της μητέρας αναπτύσσεται καθώς μεγαλώνει το παιδί μέσα της, κάτι με το οποίο διαφωνώ καθώς υπάρχουν γυναίκες που “δεν το έχουν καθόλου”, παρά το γεγονός ότι έχουν γεννήσει, κι άλλες μαμάδες που έχουν υιοθετήσει είναι πιο “καλές” κι από τις βιολογικές! Το ίδιο ισχύει και για τους μπαμπάδες… καθώς οι περισσότεροι πλέον ασχολούνται συστηματικά με τα παιδιά τους, από πολύ μικρή ηλικία, όχι μόνο για να βοηθήσουν στο σπίτι, αλλά γιατί παίρνουν σοβαρά το ρόλο τους και θέλουν να συμμετέχουν εξίσου στο μεγάλωμά τους!

Έχω πολλούς μπαμπάδες στο μυαλό μου τους οποίους θα χαρακτήριζα πρότυπο μπαμπάδων (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου μπαμπά, βεβαίως) και από τους οποίους μπορούμε να μάθουμε πολλά! Για διαβάστε, λοιπόν!

Την απόλυτη τελειότητα

Οι μαμάδες θέλουν να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία, να διοργανώσουν το τέλειο παιδικό πάρτι, να φτιάξουν την τέλεια τούρτα γενεθλίων! Αισθάνονται ότι – αν και όλα είναι στην τρίχα – όσα κάνουν δεν είναι αρκετά καλά.

Οι μπαμπάδες ωστόσο έχουν ένα πιο απλό σκεπτικό για αυτά τα πράγματα. Αν τα παιδιά βγουν με κλειστά τα μάτια στις φωτογραφίες, δεν συνέβη κάτι τραγικό – ίσα ίσα που είναι αστείο. Αν το θέμα του παιδικού πάρτι είναι η πριγκίπισσα αλλά η ηρωίδα μοιάζει με χορεύτρια, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Κι αν πάλι η τούρτα γενεθλίων βγήκε μέτρια, αυτό που έχει σημασία είναι η προσπάθεια! Έτσι είναι η ζωή κι έτσι είναι οι μπαμπάδες. Άλλωστε όταν κάτι δεν πάει καλά, ο μπαμπάς δεν είναι εκείνος που λέει πάντα «Ω, καλά. Δεν έγινε κάτι…Μην ανησυχείτε.» Απολαύστε λοιπόν τη στιγμή, παρά τις όποιες «αναποδιές»…

Το χιούμορ

Ομολογουμένως οι μαμάδες είναι πιο αυστηρές από τους μπαμπάδες. Ειδικά αν εργάζεστε και είστε απασχολημένη όλη μέρα, στο τέλος αυτής αισθάνεστε εξαντλημένη και θέλετε να τηρείται ένα χρονοδιάγραμμα. Μη τυχόν και γίνει κάτι που δεν υπάρχει στην λίστα με τα πρέπει. Και ό,τι πρέπει να γίνει πρέπει να γίνει τώρα! Καμιά φορά όμως το πρόγραμμα είναι λογικό να ξεφεύγει. Όταν λοιπόν γίνεται αυτό μην ξεχνάτε το χιούμορ σας. Χαρίστε στα παιδιά σας στιγμές γέλιου και παραδειγματιστείτε από εκείνα τα «καραγκιοζιλίκια» – όπως συχνά αποκαλείται – του μπαμπά. Αν είναι κάτι να γίνει θα γίνει, κι ας είναι και αργότερα κι αν πάλι χάσετε μια «υποχρέωση» από την λίστα σας, δεν πειράζει. Η ζωή συνεχίζεται!

22099e8ffff66d71f57eb5f2e4978563Την τέχνη της τεμπελιάς

Οι γυναίκες είμαστε από τη φύση μας δραστήριες και ενεργητικές. Αγαπάμε τις δραστηριότητες, τις εξορμήσεις και συχνά γεμίζουμε και το πρόγραμμα των παιδιών μας. Στην προσπάθειά μας να γίνουμε η καλύτερη μαμά του κόσμου και να προσφέρουμε τα πάντα στα παιδιά μας φορτώνουμε το πρόγραμμα τους με εξωσχολικές δραστηριότητες που ουσιαστικά δεν αρέσουν σε εκείνα αλλά σε ‘μας. Έτσι όμως και πιέζουμε τα παιδιά μας και χάνουμε σημαντικές στιγμές μαζί τους. Ας παραδειγματιστούμε λίγο από τους μπαμπάδες που ξέρουν απλά να κάνουν και να απολαμβάνουν μια βόλτα με τα παιδιά και σκεφτείτε πόσο σημαντικό και διασκεδαστικό είναι αυτό για εκείνα. Φροντίστε λοιπόν το 2015 να κάνετε πολλές βόλτες με τα παιδιά και βεβαιωθείτε ότι ξεκουράζεστε και ξεκουράζονται πολύ. Η τεμπελιά κάνει καλό!

Πηγή: baby.gr, κείμενο: Αθανασιάδου Βιολέττα

You may also like