Τι μας κάνει πραγματικά χαρούμενους;, από την Γιάννα Σαλή

13643849_10208742951284768_1744295153_nΠερνάμε την ζωή μας κάνοντας πράγματα που δεν μας αρέσουν. Ζούμε ή απλώς υπάρχουμε; Ο χρόνος δεν σταματάει κυλάει και εμείς μένουμε παγωμένοι να αντικρίζουμε την ζωή μας να μας χαιρετά και στο τέλος να μην έχουμε καμία απάντηση στην εξής ερώτηση “Είσαι ευτυχισμένος-χαρούμενος;”.

Σκέψου τι κάνεις καθημερινά. Ξυπνάς, δουλεύεις, καθαρίζεις το σπίτι σου και κοιμάσαι. Αυτό είναι ένα τυπικό σενάριο ζωής κατά μέσο όρο. Είναι δημιουργικό; Δεν νομίζω. Και όσο πιο πολύ σκέφτομαι αυτό το σενάριο τόσο πιο πολύ χάνεται η ευτυχία και η χαρά!

Είσαι σίγουρος ότι έτσι ήθελες να περνάει η ζωή σου; Θα μείνεις με σταυρωμένα τα χέρια; Πάρε κάθε στιγμή της ζωής σου και κάντην μοναδική. Πως; Κάτι σου έχουμε για να βάλεις λίγο χρώμα στην ζωή σου και να πεις ότι τουλάχιστον έκανα κάτι που ήθελα και δεν το μετανιώνω.

Μία ψυχή μου έμαθε να ζω την κάθε στιγμή σαν μοναδική και τελευταία ταυτόχρονα! Χωρίς να σκέφτομαι το αύριο ή το τι θα έλεγε ο κόσμος γύρω μου. Η λογική και η τρέλα του με έκανε να αρχίζω να ανεβαίνω την σκάλα της ευτυχίας σιγά και δειλά. Έτσι άρχισα να ανακαλύπτω την ευτυχία σε απλά καθημερινά πράγματα και να βάζω λίγο χρώμα στην ρουτίνα μου.
Πιστεψέ με και εσύ μπορείς να το κάνεις. Ίσως αυτό που χρειάζεσαι να είναι μία αλλαγή στην εξωτερική σου εμφάνιση, ένα ζεστό χαμόγελο, ένα χάδι ή μία εκδρομή με την σχέση σου. Όμως να θυμάσαι κάτι πολύ σημαντικό ότι το μεγαλύτερο κακό που θα βλάψει την ευτυχία σου είναι να μπεις στο κόπο να σκεφτείς τι θα πει ο κόσμος. Μεταξύ μας πάντα θα έχουν να πουν κάτι για τον οποιοδήποτε. Αλλά μην δώσεις σημασία και αναφορά πουθενά γιατί κανείς δεν ζει την δική σου ζωή!!!!

Τέλος θα ήθελα να σου τονίσω ότι η ευτυχία κρύβεται στα μικρά και απλά, μία βόλτα με το σκύλο σου, ένα απόγευμα με την σχέση σου σε μία παραλία ή ένα χαλαρό πρωινό με την εφημερίδα σου. Μην ψάχνεις τα σύνθετα και θα κουραστείς και τελικά δεν θα ανακαλύψεις την ευτυχία.

Περισσότερα για τη Γιάννα Σαλή, μπορείτε να διαβάσετε εδώ 

You may also like