Τι να πίνεις και να τρως μετά τη γυμναστική

Ξέρεις τι να βάλεις μέσα στην τσάντα της προπόνησης και φυσικά έχεις μελετήσει τι να φορέσεις κατά την διάρκεια της γυμναστικής σου, για να είσαι άνετη και στιλάτη. Έχεις σκεφτεί όμως τι πρέπει να τρως μετά την προπόνηση για την αποκατάσταση των μυών αλλά και για να δεις πιο γρήγορα αποτελέσματα στην φυσική σου κατάσταση;

  1. Αβοκάντο

Το αβοκάντο αποτελεί μια ιδανική επιλογή ”καλού” λίπους και είναι απαραίτητο για τη θεραπεία των μυών και των αρθρώσεων. Επίσης η βιταμίνη Β που περιλαμβάνει, βοηθά το σώμα να μεταβολίζει τους υγιείς υδατάνθρακες και τις πρωτεϊνες. Μπορείς να το αλείψεις απλά σε 2 φέτες του τοστ, ή να προσθέσεις αβοκάντο μέσα στην ομελέτα σου.

  • Αυγά

Το αυγό είναι μια πλήρης πηγή πρωτεϊνης και περιέχει τα 9 απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της μυϊκής βλάβης στο σώμα. Μπορείς απλά να βράσεις και να τα καταναλώσεις μετά την γυμναστική σου, να τα βάλεις στο τοστ σου ή να φτιάξεις μια θρεπτική ομελέτα.

  • Γλυκοπατάτες

Μπορεί μόλις ακούς γλυκοπατάτες να σκέφτεσαι τον συνδυασμό του λιωμένου βούτυρου και της κρέμας γάλακτος, όμως η γλυκοπατάτα είναι ιδανικό σνακ για μετά την προπόνηση. Περιλαμβάνει βιταμίνη Α και όπως όλα τα λαχανικά περιέχει μια υγιή δόση ινών.  Για κάτι διαφορετικό, πρόσθεσε κομμάτια γλυκοπατάτας στο καθημερινό σου smoothie.

  • Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ο νέος πράσινος χυμός, που τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλη τάση στα υγιεινά ροφήματα. Το συγκεκριμένο τσάι περιέχει καφεϊνη και ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στο να μεταβολίζεται το λίπος. Πριν φύγεις από το σπίτι για να κάνεις την γυμναστική σου, φτιάξε πράσινο τσάι (πρόσθεσε και λίγο τζίντζερ) και κατανάλωσε το μετά το μάθημα.

  • Σοκολατούχο γάλα

Το σοκολατούχο γάλα είναι μια εναλλακτική επιλογή για εσένα που αναζητάς την ανάκαμψη μετά την προπόνηση. Αντικατάστησε το αθλητικό ποτό που παίρνεις μαζί σου με το γάλα σοκολάτας διότι αποκαθιστά το γλυκογόνο των μυών και δίνει ζωντάνια σε όλο το σώμα. Επίσης περιέχει ασβέστιο, πρωτεϊνη ορού γάλακτος και φυσικά έχει υπέροχη γεύση.

You may also like