Τι προσωπικότητα έχεις ανάλογα με το χρώμα των ματιών σου;, από την Ανδριάνα Σακκά

eyesΚάθε φορά που γνωρίζουμε κάποιον, αξίζει να τον κοιτάξουμε κατάματα, δεν συμφωνείτε; Οι ερευνητές λένε πως σίγουρα ναι, μία που όχι μόνο το βλέμμα, αλλά και το χρώμα των ματιών μπορεί να σας πει με την πρώτη ματιά με τι είδους άνθρωπο έχετε να κάνετε και τι χαρακτήρα έχει. Η μαρτυρία είναι σαφής και όσο και να προσπαθεί κανείς να αλλάξει το χρώμα με φακούς επαφής, το μόνο που ίσως μπορεί να καταφέρει είναι μια σχετική αλλοίωση, ο χαρακτήρας ωστόσο παραμένει ίδιος. Ποια χαρακτηριστικά μπορείτε να παραμένετε από τον άγνωστο που κάθεται απέναντί σας ανάλογα με τα μάτια του;

ΜΑΥΡΟ

Οι άνθρωποι με μαύρα μάτια θεωρούνται γεννημένοι ηγέτες. Αυτές οι αποχρώσεις της ίριδας είναι ιδιαίτερα σπάνιες και δείχνουν πάντα μυστηριώδεις. Το σκούρο χρώμα των ματιών υποδηλώνει επίσης υψηλά ποσοστά μελανίνης στο σώμα και αυτό παράλληλα σημαίνει ένα πράγμα: όσο περισσότερη μελανίνη έχει ο οργανισμός ενός ατόμου. Οι ηγετικές προσωπικότητες με πολύ σκούρα μάτια δεν έφτασαν άλλωστε τυχαία στην κορυφή.

ΚΑΣΤΑΝΟ

Όσοι έχουν καστανά μάτια θεωρούνται εν γένει άτομα ανεξάρτητα, αυθόρμητα και γεμάτα αυτοπεποίθηση.  Ανάλογα με τον βαθμό φωτεινότητα της απόχρωσης διαφοροποιούνται και οι χαρακτήρες των ατόμων, κοινό χαρακτηριστικό όλων όμως είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να τους «διαβάσει» κανείς με ακρίβεια.

 

ΚΑΦΕ

Τα άτομα με καφέ μάτια επιβάλλουν ισχυρά τη γνώμη τους, έχουν αυτοπεποίθηση, μπορούν όμως να επιδείξουν και ιδιαίτερη ανοχή.  Αξιοσέβαστοι, αξιόπιστοι, και ήπιοι χαρακτήρες, οι άνθρωποι με καφέ μάτια λέγεται ότι χρειάζονται λιγότερο ύπνο, παράλληλα όμως δεν κοιμούνται και καλά και γι’ αυτό το λόγο δυσκολεύονται ιδιαίτερα να ξυπνήσουν το πρωί. Σε αυτή την περίπτωση είναι ιδιαίτερα νευρικοί και κακοδιάθετοι.

c9d7a157b0f03118641f264a4e5a448c 1ΠΡΑΣΙΝΟ

Τα πράσινα μάτια προσδίδουν ερωτισμό στον κάτοχό τους, τον κάνουν γοητευτικό και μυστηριώδη.  Οι άνθρωποι με αυτό το χρώμα ματιών θεωρείται ότι διαθέτουν το ιδανικό μίγμα κυριαρχίας και γλυκύτητας. Είναι προσεκτικοί, αλλά παρόλα αυτά δυνατοί, συχνά απρόβλεπτοι και γνωστοί για την ψυχραιμία τους. Θεωρούνται δημιουργικοί και αντέχουν σε συνθήκες έντονης πίεσης.

 ΓΑΛΑΖΙΟ

Οι άνθρωποι με γαλάζια μάτια συχνά εκτιμώνται λάθος, μια που πολλοί θεωρούν ότι είναι συνεσταλμένοι, αδύναμοι και αναξιόπιστοι. Αυτό, ωστόσο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς οι γαλανομάτηδες, άντρες και γυναίκες, διαθέτουν συχνά μια τεράστια εσωτερική δύναμη. Μια μελέτη αναφέρει ότι τα παιδιά με γαλανά μάτια είναι μάλλον διστακτικά κατά την επαφή τους με άλλα παιδιά και πιο προσεκτικά όταν δοκίμαζαν κάτι καινούριο. Μια άλλη μελέτη όμως δηλώνει ότι τα άτομα με γαλανά μάτια συχνά είναι ιδιαίτερα εγωιστικά και ανταγωνιστικά.

ΓΚΡΙΖΟ

Είναι συνήθως αρκετά δύσκολο να εντάξει κανείς σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία τους ανθρώπους με γκρίζα μάτια. Κυρίως τους συναντά κανείς στα άκρα: όσοι έχουν σκούρα γκρίζα μάτια είναι είτε αρκετά ευμετάβλητοι και ασταθείς είτε εντελώς ισορροπημένοι και προβλέψιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή. Όποιοι έχουν ανοιχτόχρωμα γκρίζα μάτια είναι περισσότερο συγκρατημένοι και δυσκολεύονται συχνά να κάνουν τους άλλους να τους πάρουν στα σοβαρά.

Παρατηρήστε τους φίλους και γνωστούς σας. Είναι σωστά τα αποτελέσματα των ερευνών; Γράψτε μας τη γνώμη σας!

 

 

You may also like