Τι συμβαίνει στα μαλλιά μας καθώς μεγαλώνουμε;

Όλες μας επικεντρωνόμαστε στην υγεία της επιδερμίδα μας. Aυτή παρατηρούμε κάθε μέρα, αυτή φροντίζουμε περισσότερο…Ενώ κάθε τόσο βρίσκουμε νέους τρόπους και προϊόντα, για να την κρατάμε νεανική και λαμπερή. Με τα μαλλιά όμως τι γίνεται; Κι όμως τα μαλλιά μεγαλώνουν μαζί μας.Κι έχουν και αυτά ανάγκες που οφείλουμε να ακούσουμε και να καταλάβουμε.

Το φυσικό χρώμα αλλάζει

Το πρώτο χαρακτηριστικό της γήρανσης των μαλλιών είναι ότι το φυσικό χρώμα φεύγει και τη θέση του παίρνουν οι πρώτες λευκές τρίχες. Το γκριζάρισμα είναι ένα στάδιο που ξέρουμε ότι θα έρθει. Και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι είτε να το κρατήσουμε και να το υποστηρίξουμε…Είτε να συνεχίσουμε να το βάφουμε στο φυσικό μας χρώμα. Η απόφαση, δική σου!

@venswifestyle

Γίνονται πιο άγρια

Όταν κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες γκρι ή λευκές τρίχες, τότε τα μαλλιά αλλάζουν και γίνονται πιο άγρια και τραχιά. Για κάποιο λόγο οι λευκές τρίχες είναι πιο χοντρές. Με αποτέλεσμα η δομή και η εμφάνιση των μαλλιών μας να αλλάζει. Προσπάθησε μέσα στην εβδομάδα να τα φροντίζεις με μια μάσκα μαλλιών… Έτσι ώστε να παίρνουν την υγρασία που χρειάζονται και να βρίσκουν τον παλιό καλό εαυτό τους.

Γίνονται πιο θαμπά

Καθώς μεγαλώνουμε τα μαλλιά μας χάνουν τη φυσική τους λάμψη και γίνονται πιο θαμπά. Ο άνεμος, η θερμότητα, το συχνό styling και οι ακτίνες UVείναι λίγες από τις αιτίες που τα επηρεάζουν και τις πιο πολλές φορές τα καταστρέφουν. Ωστόσο δεν είναι ποτέ αργά για να αποφύγετε μελλοντικές ζημιές, αφού τα προστατευτικά προϊόντα θερμότητα και τα τακτικά ραντεβού στο κομμωτήριο, μπορούν να κάνουν θαύματα.

@vikyandthekid

Τα μαλλιά δείχνουν πιο αδύναμα και οι τρίχες πιο λεπτές

Δεν γίνονται όλα τα μαλλιά πιο τραχιά καθώς μεγαλώνουμε. Συχνά διαπιστώνουμε ότι ο όγκος και η λάμψη μας λένε σιγά – σιγά αντίο και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε από την επιδερμίδα της κεφαλής καθώς όσο γερνάμε τόσο περισσότερο μελανίνη χάνουμε, κάτι που μειώνει την ποιότητα της επιδερμίδας του κεφαλιού μας. Μην ξεχνάτε κάθε φορά μετά από κάθε λούσιμο, να εφαρμόζετε ένα ειδικό προϊόν προετοιμασίας και προστασίας, το οποίο δεν θα ενισχύσει μόνο την τρίχα αλλά θα καταπραϋνει το τριχωτό της κεφαλής.

Photo credits:  @aninebing / instagram

You may also like