Η ομορφιά χτίζεται μέσα από την χαρά

Ο Μάρτης μπαίνει με χαρά και ομορφιά! Το ξέρετε πως η χαρά είναι απόφαση; Γνωρίζετε ότι, για να είστε χαρούμενοι, πρέπει να βάλετε αυτή την απόφαση στην λίστα των προτεραιοτήτων σας; Προσωπικά, κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά, έχω επιλέξει να προσπαθώ να είμαι χαρούμενη και να μην παραδίνομαι στο έλεος των γεγονότων. Ποιο είναι το μυστικό λοιπόν ώστε να κρατιόμαστε όμορφες εκτός από  τo skincare και το makeup; Να  μην περιμένεις πως όλα γύρω σου είναι τέλεια διότι αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Ακόμη κι αν υπήρχαν όλες οι ιδανικές προϋποθέσεις που έχεις στο μυαλό σου και τυχαίνει να πραγματοποιούνται, σίγουρα θα εφεύρισκες ακόμη μία για να πιστέψεις πως έτσι θα είσαι χαρούμενος. Η χαρά είναι δύναμη και χαρίζει ομορφιά. Επιλέγουμε την χαρά με τρία απλά βήματα:

Πέντε λεπτά σε όμορφες εικόνες…

  Θυμήσου την τελευταία φορά που γέλασες πολύ ή είδες μια ευχάριστη ταινία ή διάβασες ένα ξεκαρδιστικό comic. Κάντε καθημερινή άσκηση τουλάχιστον πέντε λεπτά σε θετικές σκέψεις. Κάντε κάτι που σας φτιάχνει το κέφι όπως το να δείτε βιντεάκια ή αστεία στο YouTube ή ακόμη μια αστεία σειρά.  Χαμογέλασε ακόμη και αν σου φαίνεται ανόητο, ψεύτικο ή άκομψο μερικές φορές. Είτε είναι στο μετρό, στο αυτοκίνητο ή στον περίπατο.

 Ευγνωμοσύνη

Σημείωσε σε ένα κομμάτι χαρτί τα πράγματα για τα οποία νιώθεις καθημερινά ευγνώμων είτε είναι μικρά ή μεγάλα κατορθώματα της ημέρας. Μην παραλείπεις να το κάνεις καθημερινά και να αποτυπώνεις οτιδήποτε σου έδωσε την παραμικρή χαρά χωρίς προσπάθεια. Εξάσκησε την εν συναίσθηση σου βρίσκοντας ένα θετικό χαρακτηριστικό σε κάθε άνθρωπο που έχεις γύρω σου ακόμη και σε όσους αντιπαθείς.

Η ομορφιά είναι παντού

Ανακάλυψε την ομορφιά σε κάθε τι που υπάρχει γύρω σου ή περνάει μπροστά από τα μάτια σου. Κάντε μικρές εκπλήξεις στον εαυτό σας και στους ανθρώπους που αγαπάτε και εκτιμάτε. Δεν χρειάζεται να είναι πάντα υλικό αφού τα μικρά συμβολικά αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές μας πολύ καλά. 

Το χαμόγελό σας έχει δύναμη και μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και αυτό είναι μια σπάνια ομορφιά!

Featured image: unsplash.com/@sammanns94

You may also like