Τι τρώμε πριν από ένα Job interview;

Πριν από κάθε job interview αναλωνόμαστε σε… πρόβες: τι θα φορέσουμε για να δείξουμε επαγγελματισμό κι αυτοπεποίθηση, ποιες είναι οι πιο στοχευμένες απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε… όλοι μας το έχουμε περάσει, ξέρετε τι περιγράφω! Αυτό, όμως, που ίσως μέχρι τώρα αγνοούσαμε είναι πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη διατροφή προς όφελός μας και για τη συνέντευξη!

               Υπάρχουν τροφές που μπορούν να ενισχύσουν την αίσθηση εγρήγορσης, τα επίπεδα της ενέργειάς μας (πνευματικής και σωματικής) και την οξυδέρκειά μας ώστε να διαχειριστούμε ψύχραιμα και με σιγουριά κάθε στάδιο της συνέντευξης.

               Ποιο είναι το διατροφικό πλάνο της επιτυχίας;

               01 Το πρωινό του… νικητή. Σίγουρα θα αποφύγουμε τροφές που κάνουν την ανάσα μας να μυρίζει όπως κρεμμύδι ή σκόρδο (υπάρχουν άνθρωποι που ξεκινάνε έτσι τη μέρα τους, μην κοιτάτε με απορία τη σελίδα!), όμως καλό είναι να αποφεύγουμε και τους υδατάνθρακες και τα επεξεργασμένα σάκχαρα. Προτιμούμε δημητριακά ολικής άλεσης και φρούτα ή ένα τοστ με ψωμί ολικής για να εξοπλιστούμε με τα απαραίτητα επίπεδα ενέργειας. Οι διατροφολόγοι μάλιστα, συνιστούν και λίγο λιναρόσπορο, ο οποίος περιέχει A-λινολενικό οξύ το οποίο βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφαλικού φλοιού, ενώ τα συμπλέγματα βιταμινών Β που περιέχει αυξάνουν τη συγκέντρωση και την πνευματική εγρήγορση. Όσο για τον καφέ; Επιτρέπεται, αλλά με φειδώ – σίγουρα οι υποψήφιοι εργοδότες μας δε θέλουν να μας δουν έτοιμους να… χοροπηδήξουμε από την υπερδιέγερση!

               02 Το γεύμα της προετοιμασίας. Αν το ραντεβού μας είναι κατά τις απογευματινές ώρες, καλό είναι να έχουμε καταναλώσει το γεύμα μας περίπου μιάμιση ώρα πριν από αυτό, προκειμένου να γίνει σωστά κι έγκαιρα η πέψη και ν’ αποφύγουμε αίσθημα φουσκώματος ή συναφείς στομαχικές “παραφωνίες”. Οπωσδήποτε εντάσσουμε πρωτεΐνη στο γεύμα μας και το συνδυάζουμε με λαχανικά ή δημητριακά ολικής άλεσης κι ένα φρούτο. Σε αντίθετη περίπτωση, ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα υδατανθράκων, μπορεί να μας προκαλέσει αίσθημα κόπωσης – και δε θέλουμε να φαινόμαστε κουρασμένοι από την πρώτη μας συνάντηση, σωστά;

               03 Σαράντα πέντε λεπτά πριν το ραντεβού επιτρέπεται και λίγος καφές, κατά προτίμηση σκέτος ή με λίγο γάλα αμυγδάλου. Ο καφές ενισχύει τη βραχυχρόνια μνήμα, την εστίαση και την επίλυση (πιθανών) προβλημάτων. Αρκεί να μην ξεπεράσουμε τα δύο φλιτζάνια.

               Τέλος, καλό είναι να έχουμε μαζί μας ένα μπουκαλάκι νερό, καθώς η σωστή ενυδάτωση μας βοηθά να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και σ’ εγρήγορση. Σε περίπτωση που η συνέντευξή μας αποτελείται από περισσότερα από ένα ραντεβού ή αν έχουμε κανονίσει άλλες συνεντεύξεις μέσα στη μέρα, μπορούμε να έχουμε μαζί μας ένα σακουλάκι με ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί είναι μία εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ενώ τα αμινοξέα που περιέχουν περιορίζουν το όποιο αίσθημα αγωνίας μπορεί να μας “απειλεί”.

               Αφότου επιβεβαιώσουμε, λοιπόν, πως το πουκάμισό μας είναι άψογα σιδερωμένο, τα μαλλιά μας “στην πένα” και οι απαντήσεις μας to the point και γεμάτες αυτοπεποίθηση, ας προσφέρουμε στον εαυτό μας και τα απαραίτητα… καύσιμα! Καλή επιτυχία!

You may also like