Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα;

Διαβάστε τι δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι της επόμενης Δευτέρας…

Οι Έλληνες, ως φημισμένοι καλοφαγάδες, συνήθως τρώμε συγκεκριμένα είδη θαλασσινών την Καθαρή Δευτέρα.
Λαχταριστές νηστίσιμες λιχουδιές όπως χταποδάκι, καλαμαράκια, μύδια και γαρίδες, μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών τουρσί, ειδικά μικρές πράσινες πιπεριές, καρότα και κουνουπίδι, ελιές και σαλάτες, που φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το μοναδικό ψωμί της ημέρας, τη λαγάνα.
Οι σαλάτες είναι φυσικά και αυτές νηστίσιμες, όπως η ταραμοσαλάτα που είναι φτιαγμένη από αυγά ψαριού. Όσο για επιδόρπιο, νηστίσιμος χαλβάς και κουλουράκια στη διάθεσή μας …

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ….
Θαλασσινά: γαρίδες, καραβίδες, αστακός, καβούρια, χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές.
Οστρακοειδή: μύδια, στρείδια, κυδώνια, γυαλιστερές.
Όσπρια: φασολάδα, μαυρομάτικα σαλάτα.
Λαχανικά: κάθε λογής σαλάτες και τουρσί
Λαγάνα
Γλυκά: χαλβάς, γλυκά του κουταλιού και γλυκά του ταψιού

Πριν από λίγες μέρες είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και την παρουσίαση της νέας επικοινωνιακής καμπάνιας του Μακεδονικού Χαλβά, η οποία με επίκεντρο την online πλατφόρμα www.agapamedeftera,gr, μας δίνει την ευκαιρία να προσκαλέσουμε τα πρόσωπα με τα οποία θέλουμε να περάσουμε «ΜΑΖΙ τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε»! Μέσα από κάθε πρόσκληση, βοηθάμε την παρέα του Μακεδονικού Χαλβά να μεγαλώσει, ενώ παράλληλα παίρνουμε μέρος σε διαγωνισμό για να κερδίσουμε αγαπημένα προϊόντα. Την ίδια στιγμή, με κάθε πρόσκληση βοηθάτε τον Μακεδονικό Χαλβά να υποστηρίξει το έργο του Σωματείου ΠΝΟΗ, Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού.

Μπείτε και εσείς στο www.agapamedeftera,gr, καλέστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και προετοιμαστείτε κατάλληλα για τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε! Γιατί η Καθαρά Δευτέρα δεν θέλει πολλά: νηστίσιμους μεζέδες, χαρταετό, καλή παρέα και τη γεύση του Μακεδονικού Χαλβά!

You may also like