Το ανάλαφρο μακιγιάζ δεν θέλει κόπο… αλλά τρόπο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η τοποθέτηση του foundation μπορεί να αποδειχθεί εύκολη υπόθεση, στην περίπτωση που το ζητούμενο αποτέλεσμα είναι κάτι ελαφρύ. Ο χειμώνας ωστόσο, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Όταν κύματα κρύου αέρα εκρήγνυνται καθημερινά στο πρόσωπό μας, το δέρμα μας καταλήγει αφυδατωμένο και ξηρό, πράγμα που σημαίνει ένας δύσκολος καμβάς. Μπορεί να περνάει από το μυαλό σας, να εγκαταλείψετε το μακιγιάζ, κατά την διάρκεια του χειμώνα, αλλά δεν υπάρχει λόγος για κάτι τόσο ακραίο, μιας και με τα παρακάτω βήματα, μπορούν όλα να γίνουν καλύτερα και ευκολότερα.

Το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να αμελούμε, είναι η ενυδάτωσή μας σε καθημερινή βάση, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Και δεν μιλάμε για ένα απλό πέρασμα με λίγη από την ενυδατική σας κρέμα. Το skincare routine, έχει αποδειχθεί πως είναι εθιστικό για το δέρμα μας, και γι’αυτό πρέπει να παραμένουμε συνεπείς. Έλαια, οροί και κρέμες δεν πρέπει να εφαρμόζονται μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Το ενυδατωμένο δέρμα είναι γεμάτο και με αυτό τον τρόπο, θα μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης ρωγμών που εμφανίζονται συνήθως μόλις εφαρμόσουμε το makeup.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει πάντα να κάνετε είναι να εφαρμόζετε τη βάση σας με ένα υγρό σφουγγάρι ανάμιξης. Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η εφαρμογή της βάσης σας με ένα στεγνό σφουγγάρι θα σας δώσει μια ωραία ματ εμφάνιση (και αυτό είναι αλήθεια), αλλά αυτή η εκδοχή είναι κυρίως για το καλοκαίρι, όταν ο ιδρώτας, θα σας δώσει ένα φυσικό δροσερό φινίρισμα. Το χειμώνα, θα πρέπει να δημιουργήσετε αυτή τη δροσιά μόνοι σας. Χρησιμοποιήστε το ταμποναριστά και μην το τρίψετε. Όταν τελειώσετε με την εφαρμογή του, αποφύγετε την εφαρμογή πούδρας σε ολόκληρο το πρόσωπο. Προτιμήστε να εφαρμόσετε τμηματικά στα σημεία εκείνα που εμφανίζουν την εντονότερη λιπαρότητα, όπως το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι. Με αυτόν τον τρόπο, το αποτέλεσμα δεν θα δείχνει τόσο βαρύ και η ξηρότητα του δέρματός σας, δεν θα επιδεινωθεί. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερη κάλυψη σε κάποιο σπυράκι ή σημάδι, μπορείτε να εφαρμόσετε και λίγο concealer, για καλύτερα αποτελέσματα.

You may also like