Το γάλα στο πρωινό μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Μία αλλαγή στη ρουτίνα του πρωινού μπορεί να προσφέρει πλεονεκτήματα για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα έρευνα δημοσιευμένη στο Journal of Dairy Science.Το γάλα που καταναλώνεται με δημητριακά το πρωί μείωσε τη συγκέντρωση γλυκόζης αίματος συγκριτικά με το νερό, και η θεραπεία υψηλής πρωτεΐνης μείωσε την όρεξη μετά το δεύτερο γεύμα συγκριτικά με το ισοδύναμο χαμηλής πρωτεΐνης.

«Οι ασθένειες που σχετίζονται με τον μεταβολισμό βρίσκονται σε άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον διαβήτη Τύπου 2 και την παχυσαρκία να είναι οι βασικές ανησυχίες στην ανθρώπινη υγεία. Έτσι, υπάρχει μία ώθηση για την ανάπτυξη διατροφικών στρατηγικών για τη μείωση του κινδύνου και τη διαχείριση της παχυσαρκίας και του διαβήτη για να ενισχύσουμε τους καταναλωτές να βελτιώσουν την προσωπική τους υγεία.», είπε ο Dr. Goff και η ομάδα του.

Κατά την έρευνα, μελετήθηκαν οι συνέπειες της αυξανόμενης συγκέντρωσης πρωτεΐνης και της αυξανόμενης ποσότητας πρωτεΐνης whey (ορού γάλακτος) στο γάλα στη γλυκόζη αίματος και στην κατανάλωση φαγητού αργότερα στη μέρα,όταν καταναλώνεται μαζί με υψηλών υδατανθράκων δημητριακά κατά το πρωινό. Η πέψη των πρωτεϊνών ορού γάλακτος και καζεΐνης που υπάρχουν φυσιολογικά στο γάλα απελευθερώνει γαστρικές ορμόνες που επιβραδύνουν την πέψη, αυξάνοντας τα συναισθήματα της πληρότητας. H πέψη των πρωτεϊνών wheyπετυχαίνει αυτό το αποτέλεσμα πιο γρήγορα, ενώ οι πρωτεΐνες καζεΐνης παρέχουν ένα αποτέλεσμα που διαρκεί περισσότερο.

«Αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει τη σημασία του γάλακτος την ώρα του πρωινού στο να βοηθήσει την επιβράδυνση της πέψης υδατανθράκων και τη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σε χαμηλά επίπεδα», συμπλήρωσε ο Dr. Goff και η ομάδα του.

Πηγή

You may also like