Το καλοκαίρι αποκτά νόημα στο Summer Senses Luxury Resort στην Πάρο

Τα τελευταία χρόνια πολύ συνειδητά περνάμε τις διακοπές μας στις Κυκλάδες. Πέρα από το γεγονός ότι θέλω ο Παύλος να γνωρίσει τις ομορφιές των νησιών μας, θεωρώ ότι οι καλύτερες παραλίες βρίσκονται στη μέση του Αιγαίου…

Χρόνο με τον χρόνο οι συνθήκες βελτιώνονται, καθώς υπάρχουν νησιά που είναι (δυστυχώς) σε πρωτόγονη κατάσταση όσον αφορά στην φιλοξενία κι εξυπηρέτηση των τουριστών. Υπάρχουν ευτυχώς και οι φωτεινές εξαιρέσεις που δίνουν άλλο νόημα στις καλοκαιρινές διακοπές…

Και το πιο λαμπρό παράδειγμα είναι το Summer Senses Luxury Resort στην Μάρπησσα της Πάρου που με εντυπωσίασε όχι μόνο με τις εγκαταστάσεις τους, αλλά με την ποιότητα των υπηρεσιών, της φιλοξενίας και το γαστρονομικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει.

Αμφιθεατρικά τοποθετημένο πάνω από τη διάσημη παραλία της Πούντας, το Summer Senses Luxury Resort είναι το μοναδικό 5* του νησιού. Με σεβασμό στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, το συγκρότημα θυμίζει ένα μικρό κυκλαδίτικο χωριό που ταιριάζει απόλυτα με τον φυσικό περιβάλλον με όμορφα φυτά και λουλούδια σε κάθε σημείο που ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο τη θέα. Οπως ενημερωθήκαμε από την διευθύντρια του ξενοδοχείου, κατά την παραμονή μας, υπάρχουν 100 δωμάτια και σουίτες, κάποιες και με ιδιωτική πισίνα, με θέα το Αιγαίο και τους κήπους του ξενοδοχείου. Δεν είχα την ευκαιρία να ζήσω την εμπειρία με τον Παύλο, αλλά θεωρώ ότι είναι ο ιδανικός προορισμός για οικογένειες αλλά και για ζευγάρια που θέλουν να ηρεμήσουν και να απολαύσουν την πολυτέλεια μέσα σε ένα minimal περιβάλλον.

Θα αναφερθώ στην διακόσμηση των δωματίων, που ειλικρινά οι φωτογραφίες τα αδικούν. Η αίσθηση χαλάρωσης, ηρεμίας κι άνεσης που προσφέρουν τα δωμάτια είναι μοναδική. Οι ειδικοί θα έγραφαν για «τάσεις του minimal chic, δίνοντας έμφαση στα προσεγμένα έπιπλα και στη χρήση φυσικών υλικών», εγώ θα έλεγα ότι κοιμήθηκα τέλεια στα μαλακα κρεβάτια κι απαλά κλινοσκεπάσματα που μύριζαν καθαριότητα.

Μέσα στο μπάνιο τα μάρμαρα από την Πάρο και η ιδιαίτερη κι εξυπνη χρήση τους με εξέπληξαν, όπως να αναφέρω ότι η Apivita είναι παντού παρούσα. Ιδιαίτερα στο μοναδικό spa του ξενοδοχείου, το ποιο περιλαμβάνει το γυμναστήριο και το κέντρο ευεξίας Anassa που θα διαθέτει εγκαταστάσεις όπως σάουνα, χαμάμ και χώρους για μασάζ και εξατομικευμένες θεραπείες σπα. Εγώ είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το signature massage της Apivita, από τα χέρια της Σοφίας, και θα μου μείνει αξέχαστο! Μην ξεχάσω να σας πω και τις 3 κοινόχρηστες πισίνες.. μια τεράστια για τα παιδιά, μια επίσης τεράστια για τους «μεγάλους» (εκεί πέρασα και τις 2 μέρες της παραμονής μου) κι ακόμα μια λίγο μικρότερη για πιο privé κι ήρεμες στιγμές.

Και στις τρεις πισίνες μπορείτε να απολαύσετε ελαφριά snacks, δροσερά αναψυκτικά και ποτά ή να δοκιμάσετε ένα κοκτέιλ στο Hydor Pool Bar, ενώ με τον ήλιο να δύει και να βάφει τον ουρανό με υπέροχα χρώματα, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το Irida Lounge Bar για να χαλαρώσετε έχοντας το αγαπημένο σας ποτό στο ποτήρι σας και την καλύτερη θέα στην Πάρο στο… πιάτο σας!

Κι ας μιλήσουμε λίγο και στις γαστρονομικές απολαύσεις του. Πριν σας γράψω για την Galazia Hytra, για την οποία δικαίως έγινε λόγος πολύς, φέτος, πρέπει να σας δείξω τις φωτογραφίες της εμπειρίας μας στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, Gaia, … που να πρώτοαναφερθώ; Στις σαλάτες με τον μαριναρισμένο τόνο ή σε αυτή με την κινόα και το αβοκάντο; Στην φάβα με το χταπόδι ή στα αχνιστά μύδια που ίσως να μην έχω φάει πιο μυρωδάτα και φρέσκα;

Και πάμε στο talk of the summer: τη Galazia Hytra, το παιδί του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra, μέλος του Ομίλου Τραστέλη που διαθέτει μερικά από τα σημαντικότερα εστιατόρια της χώρας (και την περίφημη Σπονδή), φεύγει για πρώτη φορά εκτός Αττικής, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τον νησί της Πάρου.

Η επιμέλεια ανήκει στον Τάσο Μαντή, chef της Hytra (στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) ο οποίος μας παρουσίασε ένα menu πιστό στην ελληνική κουζίνα με twist καλοκαιριού και Παριανές νότες.

Κι εδώ θα σας «μιλήσουν» οι φωτογραφίες, αλλά η συνείδηση μου δεν θα είναι καθαρή αν δεν κάνω ειδική μνεία στην κακαβιά με πετρόψαρα, στο χειροποίητο βούτυρο με το φρεσκοψημένο ψωμάκι, στο φρικασέ με το ψάρι ή στο αργό ψημένο αρνάκι που έκλεισε το δείπνο μας! 

Τα κρασιά που μας συνόδεψαν από τα Κτήματα Κυρ-Γιάννη και Σκούρα… ήταν ο απόλυτος συνδυασμός για το ζεστό βράδυ του Ιουλίου…

Ειλικρινά, αν θέλετε να απολαύσετε μέρες ξεκούρασης σε ένα κυκλαδίτικο νησί, με εύκολη πρόσβαση…μην διστάσετε να αναζητήσετε το summersenses.gr!

You may also like