Το μνημόνιο μείωσε την όρεξη για sex των Ελλήνων

Έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε δείγμα 600 ανδρών και γυναικών ηλικίας 25- 64 ετών, έδειξε ότι το άγχος και η ανασφάλεια που δημιουργεί η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική διάθεση των Ελλήνων.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2012 η συχνότητα σεξουαλικών επαφών μειώθηκε σε ποσοστό 34%, ενώ το 47% έχει επηρεαστεί στην επαγγελματική του ζωή και το 46% στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Οι Έλληνες απολαμβάνουν μέχρι και κατά 34% λιγότερο σεξ, ενώ έχει διαπιστωθεί δραματική μείωση των γάμων μέσα στα τελευταία δύο χρόνια.

Η κρίση στις σχέσεις έχει και την πολιτική της πλευρά, αφού οι ψηφοφόροι της δεξιάς παράταξης δείχνουν να επηρεάζονται περισσότερο, με ποσοστό 58% έναντι του 33% της αριστεράς.

Παραδόξως, μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά απιστίας στα ζευγάρια. Οι άνδρες με ποσοστό 36% και οι γυναίκες με 27%, οδηγήθηκαν στην απιστία λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα οικονομικά προβλήματα που πλέον καλούνται αν αντιμετωπίσουν.

Η κρίση δείχνει να έχει επηρεάσει στο μέγιστο όλους τους τομείς της ζωής μας. Όλους εκτός από έναν, που ευτυχώς στηρίζεται συνήθως σε πολύ γερά θεμέλια και είναι άξιος σεβασμού: αυτόν της φιλίας. Μπορεί λοιπόν, οι γάμοι να μην έχουν αίσιο τέλος στην εποχή του Μνημονίου και της Τρόικα, ωστόσο, οι φιλίες καλά κρατούν, αφού, σύμφωνα με την έρευνα, οι φίλοι είναι οι μόνοι που έχουν μείνει ίδιοι στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.

Πηγή: iatropedia.gr

You may also like