Το νέο tablet Nexus 7 παρουσίασε η Google

Η Google παρουσίασε στο συνέδριο Google I/O developers που πραγματοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο τη δική της συσκευή tablet, η οποία ονομάζεται Nexus 7 και διαθέτει οθόνη 7 ιντσών, καθώς και την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android, που ονομάζεται Jelly Bean.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης μία σφαιρική συσκευή home entertainment με την ονομασία Nexus Q, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ακούν μουσική και να παρακολουθούν βίντεο.

Η Google δίνει τη δική της μάχη στην αγορά των tablets, η οποία αναμένεται να διπλασιαστεί φέτος, φθάνοντας τους 118,9 εκατ. χρήστες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Gartner.

Το Nexus 7 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τον Ιούλιο και αποτελεί προϊόν της συνεργασίας με την ταϊβανέζικη Asustek Computer. Διαθέτει κάμερα και επεξεργαστή Tegra 3 της Nvidia.

Το Google Play, η αγορά εφαρμογών και παιχνιδιών για Android, θα προσθέσει «εργαλεία» τα οποία καθιστούν ευκολότερο για τους χρήστες του Nexus 7 να κατεβάσουν παιχνίδια, τηλεοπτικά προγράμματα και βιβλία, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Η παγκόσμια αγορά tablets αναμένεται να φθάσει φέτος τα 78,7 δις. δολάρια, έναντι 44,9 δις. δολαρίων το 2011, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της DisplaySearch.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

You may also like