Το πάρτυ των ορμονών μας…

Βιώνετε εναλλαγές στην διάθεσή σας, σαν να ζείτε ξανά την εφηβεία σας; Νιώθετε την μνήμη σας, να σας ξεγελάει ή να είστε αφηρημένοι συχνά πυκνά; Μήπως η αντίδρασή σας γύρω από το σεξ, είναι όμοια με το να ταξινομείτε τα χαρτιά και τους λογαριασμούς του σπιτιού σας; Το σώμα μας είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή, η οποία κάθε τόσο χρειάζεται λάδωμα, μας προειδοποιούν οι ειδικοί και συνεχίζουν, πως έστω και οι πιο μικρές εναλλαγές στη ρουτίνα μας, την διατροφή μας αλλά και το ωρολόγιο πρόγραμμά μας, μπορεί να πάρει τεράστιες εκτάσεις που εκ πρώτης ούτε καν υπολογίζαμε.

Η μετά των 30 εποχή, κρίνεται κρίσιμη για τις γυναίκες καθώς οι έρευνες έδειξαν πως εκείνη την εποχή η γυναίκα, δείχνει να βιώνει τεράστιες εναλλαγές στις ορμόνες της. Και αν όλο αυτό σας θυμίζει τον εαυτό σας, τότε σας έχουμε και την συνέχεια. Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά όπλα ενάντια σε όλες αυτές τις εσωτερικές μάχες που πιθανόν να βιώνουμε όλες.

Τα σκαμπανεβάσματα στα νεύρα, η μελαγχολία και η κακοδιαθεσία μας, είναι σημάδια πως οι ορμόνες μας έχουν διαταραχθεί. Έχουν παρατηρηθεί επίσης, διαφοροποιήσεις κατά την Προεμμηνορροϊκή φάση ή την ωορρηξία, καθώς και συχνές κεφαλαλγίες. Συμπτώματα που δεν πρέπει επ’ ουδενί να αψηφήσουμε.

Δυστυχώς, το να εντοπίσουμε τι ακριβώς πάει στραβά με αυτές, δεν είναι τόσο εύκολο όσο μια εξέταση αίματος. Ωστόσο, το να μιλήσουμε στον γυναικολόγο μας, ώστε να μας συστήσει κάποιες βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής, όπως τεστοστερόνη, οιστρογόνα και προγεστερόνη μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο.

Η σύγχρονη ιατρική, ισχυρίζεται άλλωστε, πως οι διακυμάνσεις των ορμονών μας είναι άκρως φυσιολογικές κατά την διάρκεια της ζωής μας και αλλάζουν περίπου κάθε δεκαετία.

Πηγή

You may also like