Το «σύνδρομο» του μεγάλου έρωτα

Είναι πολύ συγκεκριμένος ο λόγος για τον οποίο αυτό το άρθρο δημοσιεύεται μερικές μέρες πριν από την  Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς δεν αναφέρεται στον τωρινό έρωτα που ζούμε, αλλά σε αυτόν που έχουμε ζήσει, μάς έχει ταλαιπωρήσει αλλά θα τον ποθούμε ούτως ή άλλως (σχεδόν) για πάντα.

Όταν μιλάμε για μεγάλους έρωτες, η αναφορά στο Sex and the City δεν μπορεί να αποφευχθεί! Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του nickname που είχε επιλέξει η Carrie για τον άνδρα που ήταν ερωτευμένη μαζί του για έξι συνεχόμενες τηλεοπτικές σαιζόν και σε δύο ταινίες.

Γιατί μπορεί να πέρασαν ουκ ολίγοι άνδρες από την ζωή της (κυρίως από το κρεβάτι της) αλλά την καρδιά της και το μυαλό της απασχολούσε κατά κύριο λόγο ο Mr. Big.
“Αυτός” ή “Ο ένας” είναι ο άνθρωπος με τον οποίο δεν σταματάμε ποτέ να είμαστε ερωτευμένες, ακόμα κι αν δεν το παραδεχόμαστε και θεωρούμε ότι κάποια στιγμή τον ξεπεράσαμε!
Είναι αυτός που όταν θα δούμε τη ρομαντική ταινία και θα μας “χτυπήσει το καμπανάκι” και θα τον θυμηθούμε ή όταν γνωρίζουμε κάποιον συγκρίνουμε τα συναισθήματά μας με αυτά που νιώσαμε μαζί του. Κι αυτό είναι τεράστιο λάθος!

Κάποια στιγμή είχα διαβάσει ένα άρθρο με τίτλο “οι μεγάλοι έρωτες δεν ξυπνούν στο ίδιο κρεβάτι” και είχα συμφωνήσει, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι σχεδόν ποτέ δεν τον παντρεύεσαι!Γιατί αυτή η “καψούρα” είναι που σε τρελαίνει και βγάζει καμιά φορά τον χειρότερό σου εαυτό. Προκειμένου να κρατήσεις τον άλλο, κάνεις το ένα λάθος μετά το άλλο και πέφτεις στις “παγίδες”του έρωτα με αποτέλεσμα να μην αντέχετε ο ένας τον άλλον! Σου έχει συμβεί και σένα, σωστά; Και μετά αναρωτιέσαι γιατί δεν υπάρχει συνέχεια, συνέπεια; Λάθος, συνέπεια υπάρχει, καθώς κατά διαστήματα βρίσκεστε και είναι σαν να μην υπάρχει ούτε χθες αλλά ούτε και αύριο… και κανείς γύρω σας! Γιατί είστε εσείς … μόνοι σας στον κόσμο!
Είναι αυτός που δεν ξεπερνάς ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν! Είναι “Εκείνος” που μας  έκανε να κλάψουμε από υπέρτατη ευτυχία αλλά και από τον απίστευτο πόνο που μας προκάλεσε όταν εξαφανίστηκε χωρίς κουβέντα ή μας ανακοίνωσε ψυχρά τον χωρισμό μας ή μάθαμε ότι ήταν όλο αυτό το διάστημα και με κάποια άλλη ή άλλες κι ότι απλά ήμασταν μια περιπέτεια! Είναι όλα τα συναισθήματα μαζί αγάπη, πόνος, έρωτας, απογοήτευση, ενθουσιασμός, φόβος, αγωνία, ανασφάλεια, θαυμασμός… είναι το ναρκωτικό για το οποίο ξυπνάμε το πρωί, μας διατηρεί όλη την ημέρα και το χρειαζόμαστε για να ηρεμήσουμε το βράδυ.

Αν και συνήθως -όταν μιλάμε για τον μεγάλο έρωτα- τα αισθήματα έστω για κάποιο διάστημα είναι αμοιβαία! Το πάθος είναι κοινό και η ένταση των όσων συμβαίνουν είναι “τεράστια” και από τις δύο πλευρές… ο τρόπος αντιμετώπισης είναι διαφορετικός!
Ο μεγάλος έρωτας είναι αυτός που μας κόβει την ανάσα και μας την σταματά (όταν αυτός φεύγει) που όλα τα νιώθουμε στο έπακρο, που στιγματίζει τη ζωή μας, το κορμί μας, την ψυχή μας, τις σκέψεις και τα όνειρα μας. Μας επισκέπτεται στα όνειρά μας και όταν δεν αντέχουμε τη μοναξιά. Όταν τον ζούμε ελπίζουμε στο “για πάντα”, που δεν ισχύει, όμως μας σημαδεύει για πάντα. Σταματά πριν τον βαρεθούμε ή τον συνηθίσουμε … ενώ πάντα μένει ένα αναπάντητο “γιατί”.

Μας ταξιδεύει, μας τρελαίνει … μας αγχώνει, τον απολαμβάνουμε! Κι αυτό είναι το μυστικό του.

Πηγή

You may also like