Το υγρό make up δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Η εφαρμογή του υγρού foundation μπορεί να μεταβεί από το επίπεδο «Ευκολάκι» στο επίπεδο «Ωραία τώρα πως μαζεύεται αυτό το χάος» μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ειδικά εάν είσαι πρωτάρα στο άθλημα. Για να μην αναφέρουμε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι εφαρμογής του αλλά και πολλοί τύποι προϊόντων που μπορούν να μας διευκολύνουν ή να μας δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο.

Εν αρχή ην η προετοιμασία. Εάν για παράδειγμα, εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας το πρωί, φροντίστε να θρέφετε και να καθαρίζετε το δέρμα σας, το προηγούμενο βράδυ, έτσι ώστε να επιτρέπετε στα προϊόντα, να δράσουν ενώ κοιμάστε. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε λίγο micellar water (μας έχουν σώσει αυτά τα νερά) για να απομακρύνετε τυχόν λιπαρότητα, ιδρώτα και ελεύθερες ρίζες (σκόνη, καπνό, βρωμιά). Μια ελαφριά ενυδατική ή ένα serum μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή βάση ώστε να ξεκινήσετε τη διαδικασία του μακιγιάζ σας. Να θυμάστε όμως, πως πρέπει να δίνετε στα προϊόντα λίγη ώρα προκειμένου να απορροφηθούν.

Το primer, σε κάποιες περιπτώσεις, είναι ένα απαραίτητο βήμα. Αν για παράδειγμα έχετε εξαιρετικά λιπαρή ή ξηρή επιδερμίδα. Ή αν το μακιγιάζ σας πρόκειται να δοκιμαστεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες. Τότε ναι, αφιερώστε λίγη ώρα στην εφαρμογή ενός primer για τις δικές σας ανάγκες και αφήστε το λίγη ώρα ώστε να δημιουργήσει αυτό το ομοιόμορφο φάσμα, που μόνο υπέρ σας μπορεί να αποδειχθεί.

Η επιλογή του foundation είναι μια άλλη απάντηση που πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας. Δεδομένου ότι έχετε προετοιμάσει κατάλληλα το δέρμα σας, ήρθε η ώρα να επιλέξετε τον τύπο κάλυψης που επιθυμείτε, ο οποίος και θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Εάν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε είναι κάτι απλό και φυσικό, προτιμήστε foundation που έχουν ως βάση το νερό. Είναι ελαφριάς κάλυψης μεν, αλλά πραγματικά μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να λάμψει. Εάν ωστόσο, το δέρμα σας έχει σημάδια που πρέπει να καλυφθούν, τότε χρειάζεστε μεγαλύτερη κάλυψη, οπότε θα κυμανθείτε και στην αντίθετη κατηγορία προϊόντων.

Προσπαθήστε να μη βαραίνετε το πρόσωπό σας περισσότερο από όσο έχει πραγματικά ανάγκη. Όσο πιο βαρύ είναι ένα foundation τόσο πιο αφύσικο φαίνεται. Όσον αφορά τον τρόπο εφαρμογής του, είναι μια καθαρά προσωπική άποψη.

Γενικότερα είμαι της άποψης, πως τα καλύτερα εργαλεία γι’αυτή τη δουλειά, είναι τα ίδια μας τα δάχτυλα. Ο λόγος που υπάρχουν τόσα εργαλεία για την εφαρμογή του foundation, είναι κατά βάση γιατί οι επαγγελματίες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέθοδο στις πελάτισσές τους. Αν παρ’όλα αυτά το πινέλο ή το σφουγγαράκι είναι αυτά που σας βολεύουν, τότε προχωρήστε άφοβα. Ο κανόνας στην ποσότητα του foundation είναι αυτός που ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα. Λίγη! Ξεκινήστε, εφαρμόζοντας μια πολύ μικρή ποσότητα στα ζυγωματικά, το κούτελο και το πηγούνι. Περίπου όπως εφαρμόζετε και την ενυδατική σας δηλαδή. Απλώστε ομοιόμορφα και εάν διαπιστώσετε πως δεν σας αρκεί, προσθέστε λίγο ακόμα. Καλύτερα λιγότερο παρά περισσότερο. Η μικρή ποσότητα είναι πάντα ευκολότερη στο να δουλευτεί και να σας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

You may also like