Το φθινόπωρο έφτασε… ώρα για διάβασμα!

Τώρα που σιγά σιγά όταν ξαπλώνουμε στον καναπέ, βάζουμε και μία κουβερτούλα στα πόδια μας, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουμε τις νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα που θα μας κρατήσουν συντροφιά το φθινόπωρο…

Ξένη πεζογραφία

Ξεκινάμε με το Ήμασταν Ψεύτεςτο βιβλίο-φαινόμενο του Book Tok, που κυκλοφορεί σε ειδική έκδοση με σημειώσεις της E. Lockhart, θα σας μείνει αξέχαστο. Συναρπαστικό και απίστευτα έξυπνο, είναι ήδη Νο 1 best seller των New York Times και έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο Young Adult στο Goodreads.

Το Σημείο Μηδέν αποτελεί ένα λογοτεχνικό «πάντρεμα» δύο εκ των σπουδαιότερων συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας της Νορβηγίας,…Του Jørn Lier Horst και του Thomas Enger. Πρόκειται για ένα γρήγορο, δυναμικό μυθιστόρημα με έναν κατά συρροή δολοφόνο και άκρως ανατρεπτικό τέλος. Είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «Blix & Ramm».

Συνεχίζουμε με το Μικρό βιβλίο της ζωής του Χαλίλ Γκιμπράν. Εδώ, συγκεντρώθηκαν 100 αποφθέγματα, ιστορίες και ποιήματα από όλο το έργο του για το νόημα της ζωής. Αντίστοιχα, στο Μικρό βιβλίο της αγάπης θα βρείτε ενενήντα από τις ρήσεις του που καλύπτουν το θεμελιώδες συναίσθημα της αγάπης σε όλες του τις εκφάνσεις…Από τον πόθο ως τη φιλία και την εξιδανικευμένη αγάπη.

Στην κατηγορία Ψυχολογία-Προσωπική Ανάπτυξη…

Tο βιβλίο Η ελευθερία είναι επιλογή από τη Νο1 best seller συγγραφέα στη λίστα των New York Times και κλινική ψυχολόγο Dr Edith Eger περιέχει 12 μαθήματα ζωής που θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από τις φυλακές της σκέψης σας.

Στην ίδια κατηγορία το βιβλίο Πρώτες βοήθειες για το μυαλό του παιδιού σας της Alicia Eaton,  θεραπεύτριας με περισσότερα από 15 χρόνια πείρας στη συναισθηματική υποστήριξη παιδιών. Aποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τους γονείς, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποβάλουν το άγχος. 

Στα Βιβλία για Παιδιά…

Έρχεται να προστεθεί το Γέτι+ – Ημερολόγιο θετικής σκέψης! Η Μαρίνα Γιώτη, μετά τη μεγάλη επιτυχία του βραβευμένυ βιβλίου Γέτι – Η δύναμη του ακόμη, επιστρέφει με ένα ξεχωριστό ημερολόγιο θετικής σκέψης για παιδιά. Φυσικά, με πρωταγωνιστή το αγαπημένο μας Γέτι!

Ένα ακόμα βιβλίο που ξεχωρίζει είναι το Ταξίδι στην αφρικανική σαβάνα. Είναι αφιερωμένο στη συνεργασία, στην εμπιστοσύνη και στη φιλία που δημιουργείται μέσα από την περιπέτεια και τις προκλήσεις της ζωής. Μια επίκαιρη ιστορία, προϊόν της συνεργασίας της περιβαλλοντολόγου Τζωρτζίνας Σπύρη και της ψυχολόγου Μάνιας Ζηρίδη.

Για περισσότερες επιλογές από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, μπείτε στο site

Featured image: unsplash.com/@lenin33

You may also like