Snowy days SOS: “Άκου” την επιδερμίδα σου

Το κρύο δεν είναι πιστός σύμμαχος της επιδερμίδας ακριβώς όπως και οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Η διαφορά συνήθως είναι πως το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε δροσερά και ενυδατικά προϊόντα που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα ενώ τον χειμώνα πολλές φορές αντιμετωπίζουμε την ερυθρότητα ή την ξηρότητα με πιο επιπόλαιο τρόπο. Τα σκασμένα χείλη και τα ανοιγμένα κόκκινα χέρια είναι τα πρώτα σημάδια, τα οποία μας προειδοποιούν τι πρέπει να προσέξουμε… Η επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα αυτή την περίοδο καθώς οι καιρικές συνθήκες έχουν ακραίες αυξομειώσεις. Το πρόσωπο, τα χείλη και τα χέρια εκπέμπουν sos!

Ερεθισμένη επιδερμίδα

  Όταν νιώθετε την επιδερμίδα σας τραχιά και πολλές φορές σας πιάνει μια μικρή φαγούρα, τότε πρέπει να κινηθείτε γρήγορα. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά δείχνουν ότι, η επιδερμίδα σας είναι αφυδατωμένη. Σίγουρα η κατανάλωση νερού είναι το πρώτο που πρέπει να μην αμελήσετε, αλλά το δεύτερο βήμα είναι, ανεξάρτητα αν έχετε λιπαρή ή ξηρή επιδερμίδα, να εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης σας τον ορό με φυτικά βλαστοκύτταρα Botanical kinetics Intense Hydrator της Aveda. Χάρη στο εκχύλισμα φραγκόσυκου και το υαλουρονικό οξύ, επαναφέρει άμεσα τη χαμένη υγρασία και εξαλείφει ανεπιθύμητες λεπτές γραμμές.

Μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες

  Πολλές φορές δεν αντέχετε ένα προϊόν όταν «βαραίνει» την επιδερμίδα σας, ειδικά όταν είστε στον τύπο της λιπαρής ή της μεικτής επιδερμίδας. Χρησιμοποιήστε ιδανικά μια κρέμα για συνεχή και βαθιά ενυδάτωση σε μορφή τζελ όπως η Aqua Source Hyalu Plump της Biotherm, η οποία χάρη στο φυτικό συστατικό Aqua Leaf και την επανορθωτική δύναμη του Life Plankton εξασφαλίζει πλούσια ενυδάτωση, ενισχύει την λάμψη και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας. Είναι ιδανική για μεικτές και λιπαρές χωρίς να δημιουργεί δυσάρεστη αίσθηση.

Τα Βλέφαρα

Γνωρίζετε ότι τα βλέφαρα ανοιγοκλείνουν 10.000 φορές την ημέρα; Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η πολύ λεπτή επιδερμίδα των ματιών να υποκύπτει πρώτη στον νόμο της βαρύτητας; Πόσο μάλλον ο συνδυασμός με το κρύο… Ο ορός αναζωογόνησης για τα μάτια Double Serum Eye της Clarins με τα 13 φυτικά εκχυλίσματα, μεταξύ των οποίων το βιολογικό άγριο μυρώνι και ο κουρκουμάς βοηθούν στην πλήρη αναζωογόνηση της. Το υπέροχο πλεονέκτημα είναι η μη λιπαρή υφή του… Συνδυάζει, μάλιστα, το αποτέλεσμα σύσφιξης ενός τζελ με την άνεση μιας κρέμας.

Bonus…

Αυτό που προτείνουμε και μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία ( αλλά και στο onebeauty.gr)είναι τα balm από Dr PawPaw και να νιώσετε ακόμα καλύτερα . Τα must have προϊόντα για τα χείλη κ κάθε ξηρό σημείο του δέρματος.

✔️με 100% φυσικά συστατικά
✔️κατάλληλα για vegan

Try to feel good even when the weather is cold!

Featured image: unsplash.com/@tamarabellis

You may also like