Αυτές οι 4 συνήθειες “ξυπνούν” το κυκλοφορικό σύστημα…

Αχ, κυτταρίτιδα, αυτός ο δαίμονας… κι ανεξάρτητα να είναι εμφανής ή όχι, κάθε γυναίκα θα βρεθεί αντιμέτωπη κάποια στιγμή μαζί της. Πέρα από την αισθητική του, όμως, ο “φλοιός πορτοκαλιού” είναι ένα σημάδι του σώματος να μας προειδοποιήσει πως χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα – κι είναι καλό να θυμόμαστε πως δεν είναι απαραίτητα μόνο η διατροφή ή η σωματική δραστηριότητα υπεύθυνες για την κυτταρίτιδα. Κι αυτό επειδή το λεμφικό μας σύστημα ελέγχει περισσότερα από την εικόνα του σώματός μας με το μαγιό. Επομένως πρέπει να υιοθετήσουμε συνήθειες που θα το ενισχύσουν. Μερικά από τα παρακάτω tips είναι ήδη γνωστά, ενώ άλλα τώρα έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

01 Στεγνό βούρτσισμα.

Σίγουρα θα έχετε δει αυτές τις μεγάλες βούρτσες σώματος που στα καταστήματα ομορφιάς και λογικά θα έχετε σκεφτεί “ε, και” ! Και πιστέψτε με, κι από το δικό μου μυαλό έχει περάσει η σκέψη! Η αλήθεια, όμως, είναι πως το καθημερινό στενό βούρτσισμα πριν το ντους ή το μπάνιο μας ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στις προβληματικές περιοχές και ταυτόχρονα κάνει ήπια απολέπιση, με αποτέλεσμα μετά το μπάνιο μας το δέρμα να είναι ακόμη πιο απαλό.

02 Foam rolling.

 Τα foam rollers έχουν ξεκινήσει να γίνονται μέρος της wellnessρουτίνας μας κι ουχί αδίκως. Εκτός του ότι μας δίνει τη δυνατότητα για ήπιο self massage που ανακουφίζει μύες κι αρθρώσεις (με αποτέλεσμα να αυξάνεται κι η ευλυγισία μας), το foam rolling βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Και καθώς αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, αυτό οξυγονώνεται καλύτερα αποσυμφορίζοντας τις λέμφους και αποβάλλοντας τις τοξίνες που επιβαρύνουν το σώμα.

  03 Λεμφικό μασάζ.

Αυτή η συνήθεια μπορεί να ενταχθεί μία φορά την εβδομάδα στην καθημερινότητά μας πηγαίνοντας στο αγαπημένο μας beauty spa… Ή εφόσον μάθουμε τις κατάλληλες κινήσεις, μπορούμε να το εφαρμόσουμε εύκολα στον εαυτό μας. Η πίεση που ασκούμε με τα δάχτυλα στα σημεία που στοχεύουμε, σε συνδυασμό με ένα κατάλληλο προϊόν σύσφιξης κι ενυδάτωσης, διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος και σταδιακά η επιδερμίδα αποκτά λεία και σφριγηλή όψη.

    04 Ένας περίπατος!

Είναι εντυπωσιακό το πώς κάτι τόσο απλό μπορεί να μας προσφέρει περισσότερα απ’ όσα πιστεύουμε. Ακόμη κι αν κάποια δεν είναι fitness freak, μπορεί πολύ εύκολα να επωφεληθεί από έναν περίπατο μισής ώρας. Η αερόβια άσκηση συμβάλλει ουσιαστικά σε σωματικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο, ενώ όσον αφορά την κυτταρίτιδα, αυξάνει την κυκλοφορία κι οξυγόνωση του αίματος ενεργοποιώντας σημαντικά τη λεμφική λειτουργία.

               Τα παραπάνω tips μπορούν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα είτε μόνα τους είτε συνδυαστικά. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένα υγιές λεμφικό σύστημα παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. Η μείωση της κυτταρίτιδας είναι απλά.. Added bonus!

               Πηγή: The Chalkboard

Featured image: unsplash.com/@jakobowens1

You may also like