Το make up trick που θα δώσει λάμψη στο βλέμμα μας

Κάτι που προσπαθούμε να πετύχουμε πάντα στο μακιγιάζ μας είναι να δώσουμε ζωντάνια στο βλέμμα μας ώστε να μη φαίνεται ταλαιπωρημένο. Μέχρι τώρα ξέραμε (σωστά) πως το concealerείναι ο σύμμαχός μας σε αυτό. Ωστόσο, ο makeup artist Colby Smith που συνεργάζεται συχνά με celebrities όπως η Dua Lipa κι η Charli XCX μας συμβουλεύει πως με δύο τόνους concealer κάτω από τα μάτια το αποτέλεσμα είναι θεαματικό.

               Συνήθως χρησιμοποιούμε ένα concealerγια την περιοχή των ματιών κι ένα για να καλύψουμε δυσχρωμίες και σπυράκια στο υπόλοιπο πρόσωπο. Ο Smith, όμως, θεωρεί πως ο συνδυασμός δύο τόνων στα μάτια δίνει ένα φυσικό και οπωσδήποτε ξεκούραστο look. Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι ιδαίτερα λεπτό και αυτό το trickμειώνει σημαντικά την εμφάνιση λεπτών γραμμών και μαύρων κύκλων.

               Αρχικά συστήνει να απλώνουμε μία πιο ανοιχτή απόχρωση concealer στο τμήμα της εσωτερικής γωνίας του ματιού μέχρι εκεί που ξεκινάει η κόρη του ματιού, καθώς σ’ εκείνο το σημείο το δέρμα είναι πιο σκούρο. Η εφαρμογή μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με ένα λεπτό πλατύ πινελάκι. Στη συνέχεια, προτείνει τη χρήση μίας απόχρωσης παρόμοιας με εκείνης του foundation για το τμήμα που ξεκινάει από την κόρη του ματιού και που καταλήγει στην εξωτερική γωνία του ματιού. Ο λόγος είναι για να δημιουργηθεί μία ομοιομορφία σε όλη την επιδερμίδα.

               Τέλος, με το ίδιο πινελάκι κάνουμε blending και ταμπονάρουμε με τα δάχτυλα για να σιγουρευτούμε πως τα προϊόντα έχουν απλωθεί σωστά, ενώ προτείνει να μην παραμελούμε την πούδρα φινιρίσματος ώστε το αποτέλεσμα να έχει διάρκεια.

               Για βλέμμα που εκπέμπει φρεσκάδα, νομίζω πως αξίζει να ακολουθήσουμε αυτές τις συμβουλές, δε νομίζετε;

               Πηγή: Allure

photo credits:@apostolosv (unsplash)

You may also like