Φάτε σωστά για να … ενισχύσετε τη libido σας!

Το sex σε μία σχέση παίζει σίγουρα ένα σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη καθημερινότητα του ζευγαριού, αλλά παράλληλα (όσο περίεργο κι αν ακούγεται) είναι μία ιδιαίτερη μορφή επικοινωνίας ανάμεσα στους συντρόφους. Δε λέμε πως μία ισορροπημένη σχέση βασίζεται μόνο στο sex, αλλά σίγουρα χτίζει τη βάση της απαραίτητης οικειότητα! Γιατί, λοιπόν, να μην το κάνουμε να αξίζει; Σε αυτό δε βοηθάει μόνο η ρομαντική ατμόσφαιρα ή τα sexy εσώρουχα. Συμβάλλει και το τι περνάει από το στομάχι μας! Ποιες είναι οι τροφές που μπορούν να βελτιώσουν και να ενισχύσουν την ερωτική διάθεση;

01 Ελαιόλαδο. Στην αρχαία Ελλάδα το ελαιόλαδο θεωρούνταν κατάλληλο για τη θεραπεία της ανικανότητας και προφανώς… κάτι ήξεραν! Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή του αίματος. Αυξημένη ροή του αίματος σημαίνει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος κι άρα περισσότερη ενέργεια. Κι η περισσότερη ενέργεια αυτόματα σημαίνει αυξημένη σεξουαλική διάθεση.

02 Σκόνη μάκας. Η σκόνη αυτή προέρχεται από ένα ποώδες φυτό του οποίου η ρίζα μοιάζει με εκείνη του γογγυλιού και φύεται αποκλειστικά στις περουβιανές Άνδεις. Τώρα, φυσικά, που μαθαίνουμε όλο και περισσότερες υπερτροφές, και η σκόνη μάκας μπορεί να βρεθεί σε ενημερωμένα καταστήματα. Η υψηλή της περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, σίδηρο κι αμινοξέα, εκτός από ενισχυμένη σωματική ενέργεια, εγγυάται και αύξηση της libido.

03 Αμύγδαλα. Σίγουρα ένα ρομαντικό δείπνο με κεριά δημιουργεί ατμόσφαιρα, αλλά για τον τελικό “στόχο” ιδανική είναι η φυτικής προέλευσης πρωτεΐνη. Οι ξηροί καρποί, κι ειδικά τα αμύγδαλα, περιέχουν (όπως και το ελαιόλαδο) μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία ενισχύουν την καρδιακή λειτουργία. Επίσης, όπως συμβαίνει και με το ελαιόλαδο, με τα αμύγδαλα αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος σε όλο (όλο, λέω! ;) ) το σώμα. Το καλύτερο; Μπορούμε να τα φάμε σκέτα, να τα προσθέσουμε σε smoothie ή να τα συμπεριλάβουμε στο κυρίως γεύμα μας σαν ένα τραγανό topping!

04 Οστρακοειδή. Τα στρείδια είναι τα πιο δημοφιλή οστρακοειδή που μπορούν να ενισχύσουν τη libido, αλλά δεν είναι και τα μοναδικά. Τα μύδια κι οι αχιβάδες περιέχουν δύο συγκεκριμένα αμινοξέα που αυξάνουν την παραγωγή ορμονών που σχετίζονται με την ερωτική διάθεση ανδρών και γυναικών. Για να επωφεληθούμε από αυτά τα αμινοξέα, όμως, συνίσταται η κατανάλωση των οστρακοειδών να γίνεται όταν αυτά είναι… ωμά! (Εμένα, πάντως, εδώ με χάνετε λίγο, δε με ενθουσιάζει η ιδέα του ωμού!)

05 Κόκκινη (chili) πιπεριά. Η καψαϊκίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές στοχεύει στις νευρικές απολήξεις κι αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος προκαλώντας εφίδρωση. Ταυτόχρονα αυξάνεται η αδρεναλίνη, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ερωτική διάθεση. Συν του ότι η καυτερή πιπεριά έχει αντιφλεγμονώδη δράση, τονώνοντας έτσι τη γενική καλή μας υγεία!

06 Tofu. Το tofu είναι παράγωγο προϊόν της σόγιας, η οποία είναι τροφή που γενικότερα αναπληρώνει την ενέργειά μας. Τα προϊόντα της σόγιας έχουν ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά, έτσι αυξάνεται η ροή του αίματος κι η καλή κυκλοφορία του αίματος (όπως καταλάβαμε) επιφέρει αυξημένη libido. Κάποιες έρευνες επισημαίνουν πως τα φυσικά οιστρογόνα που περιέχονται στη σόγια, σε συνδυασμό με τα οιστρογόνα που παράγει το σώμα μας, ενισχύουν κι αυτά την ερωτική διάθεση.

Από μένα; Καλή όρεξη και… καλή διασκέδαση! ;)

You may also like