Φανή Σαραντοπούλου : “Το κόσμημα είναι επένδυση, όμως δεν πρέπει να απλώνουμε τα πόδια πέρα από το πάπλωμα μας”.

d4995b6c844811e2b9da22000a1faf53_6Η Φανή Καραβασίλη-Σαραντοπούλου ήταν γνωστή μέχρι πρότινος ως δημοσιογράφος που είχε μεταπηδήσει από την αρχιτεκτονική. Πλέον κάνει την ανατροπή κι επιστρέφει στην μεγάλη της αγάπη τον σχεδιασμό, αλλά αυτή τη φορά ως δημιουργός κοσμημάτων με  φυσικές πέτρες που προμηθεύεται από όλο τον πλανήτη. Η συλλογή ονομάζεται bead it by fanny και πολύ σύντομα θα υπάρχει και το ομώνυμο site …

Προσωπικά, κατά την φωτογράφιση των κοσμημάτων δεν μπορούσα να καταλήξω ποιό απο όλα θα μπορουσε να γίνει το αγαπημένο μου! Και η κυρία Σαραντοπούλου είναι μια Δημιουργός με πολλή φαντασία και έμπνευση!

The K-magazine: Κυρία Σαραντοπούλου, μέχρι πρότινος σας γνωρίζαμε λόγω της ενασχόλησης σας με τη δημοσιογραφία, ενώ έχετε σπουδάσει αρχιτεκτονική …. Πλέον και σχεδιάστρια κοσμημάτων. Θέλετε να μας πείτε πώς το αποφασίσατε; Πώς έγινε αυτή η μετάβαση;
Φανή Σαραντοπούλου: Πάντα είχα μία άνεση στο σχεδιασμό, κάτι που οφείλεται στις αρχιτεκτονικές καταβολές μου. Μου άρεσε  να σχεδιάζω κοσμήματα, γιατί αγαπώ πολύ τις πέτρες και τα χρώματα. Η επικοινωνιακή μου όμως ανάγκη με οδήγησε στην δημοσιογραφία, μέσα από την οποία εξέφραζα την άποψη μου και έδινα την δική μου διάσταση στα γεγονότα. Ο σχεδιασμός κοσμημάτων ήρθε σαν σωσίβιο δημιουργικότητας σε μία δύσκολη εποχή και μου έδωσε την ευκαιρία να εκφραστώ και με έναν άλλο τρόπο.  Τα κοσμήματα στολίζουν την γυναικεία εμφάνιση και απεικονίζουν τη διάθεση μας, είναι ένα παιχνίδι που αρέσει σε όλες τις γυναίκες.
kl

The K-magazine: Πώς εμπνευστήκατε το όνομα;
Φανή Σαραντοπούλου: Έψαχνα κάτι που να έχει δυναμική, γιατί αυτό αισθάνθηκα με την δημιουργία της πρώτης μου συλλογής. Bead It!

The K-magazine: Μιλήστε μας για τα κοσμήματα σας. Καταρχήν είναι sur mesure. Αυτό σημαίνει ότι σας εμπνέει η κάθε πελάτισσα;
Φανή Σαραντοπούλου: Όλοι οι δημιουργοί έχουν ανάγκη από μία πηγή έμπνευσης. Οι sur mesure δημιουργίες είναι φτιαγμένες επάνω στην προσωπικότητα της κάθε κυρίας που αναζητά κάτι ιδιαίτερο, ξεχωριστό.

The K-magazine:  Από πού «προμηθεύεστε» τα υλικά σας;
Φανή Σαραντοπούλου: Πέτρες αγοράζω απ όλο τον κόσμο, καθώς η κάθε χώρα έχει διαφορετικά πετρώματα. Η Ελλάδα είναι η πρώτη μου επιλογή, αφού σαν Έλληνες οφείλουμε να στηρίζουμε την χώρα μας και προμηθεύομαι ότι παράγει, η Αίγυπτος μας προμηθεύει ίασπι (jasper),  λάπις λάζουλι, και μαλαχίτη, από την Κίνα παίρνουμε  πρώτης ποιότητας jade σε απίστευτα σχέδια,, όπως προμηθευόμαστε πέτρες και από τη γειτονική μας Ιταλία, την Αμερική. Τα υλικά μας είναι πάντα φυσικά, χωρίς επεξεργασία χημική, παρά μόνο στο κόψιμο. Τα χρώματα στις πέτρες μπορεί να έχουν διακυμάνσεις λόγω ότι έχουν ρουφήξει χρώμα από το χώμα η άλλα στοιχεία της φύσης γι αυτό και κάθε κομμάτι είναι τελικά μοναδικό.


collage2
Τhe K-magazine: Που μπορεί να σας βρει για να κάνει την παραγγελία του;
Φανή Σαραντοπούλου: Αυτό το διάστημα επικοινωνούμε με τον κόσμο μας μέσω του facebook,στην σελίδα μας  bead it by fanny, όμως σε μία εβδομάδα θα ξεκινήσει και το site μας beadit.gr, απ όπου θα μπορούν οι πελάτες να δουν ολόκληρη την συλλογή μας.

The K-magazine: Επειδή διανύουμε οικονομική κρίση, είναι το κόσμημα πολυτέλεια, επένδυση… μία θυσία που αξίζει κανείς να κάνει για να το αποκτήσει; Ποια είναι η άποψη σας;
Φανή Σαραντοπούλου: Είμαι της άποψης ότι καθένας από εμάς δεν πρέπει να απλώνει τα πόδια του πέρα από το πάπλωμα του..το κόσμημα είναι επένδυση, αφού οι πέτρες είναι διαχρονικές και δεν χάνουν την αξία τους, όμωςο καθένας ξέρει να κρίνει  για τον εαυτό του, τι έχει το πορτοφόλι του και πόσα μπορεί να διαθέσει.. Η Ελληνίδα αυτή την εποχή οφείλει να υπερασπιστεί το στυλ της μ έναν τρόπο ευέλικτο, έξυπνο, γι αυτό και η επιλογή ενός κοσμήματος λιγότερο ακριβού που όμως θα είναι κομψό και θα ολοκληρώσει την εμφάνιση της είναι πιο εύκολη απόφαση από αυτήν της αγοράς ενός  άλλου πολύ πιο ακριβού. Σε εποχές μάλιστα που η ψυχολογία είναι πεσμένη ένα πολύχρωμο κόσμημα βοηθάει την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία.

The K-magazine: Σας ενδιαφέρει η μόδα…. Τι σημαίνει για εσάς κομψή γυναίκα;
Φανή Σαραντοπούλου: Η κομψότητα είναι ανεξάρτητη από τη μόδα. Κομψότητα είναι ο τρόπος που συνδυάζεις τα βασικά κομμάτια της ντουλάπας σου, τα οποία τα αναδεικνύεις κάθε φορά διαφορετικά. Δανείζεσαι στοιχεία από τις τάσεις της μόδας όπως για παράδειγμα ένα κόσμημα το οποίο μπορεί να παραπέμπει στο  trendy, το φρέσκο, το καινουργιο. Η δημιουργικότητα θα κάνει την διαφορά και θα καθορίσει την κομψότητα.

 The K-magazine: Ένα accessoire, όπως πχ ένα κόσμημα ή μία τσάντα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην εμφάνιση μιας γυναίκας;
Φανή Σαραντοπούλου: Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα κόσμημα πρέπει να είναι ακριβό, για να είναι κομψό… Σωστά;

 The K-magazine: Έχετε σπουδάσει αρχιτεκτονική, όπως έχω διαβάσει. Ασχοληθήκατε με την δημοσιογραφία, τι σας τράβηξε σε αυτό τον χώρο;
Φανή Σαραντοπούλου: Η δημοσιογραφία είναι μεράκι, είναι έρωτας. Βρίσκεσαι μπροστά σένα πληκτρολόγιο με χιλιάδες ιδέες μέσα  στο μυαλό, αποκλείεται να μην το χρησιμοποιήσεις. Αν μάλιστα έχεις και το ταλέντο της επικοινωνίας, τότε έχεις όλο το πακέτο!

The K-magazine: Πόσο εύκολο είναι να κρατήσετε την ισορροπία μεταξύ των επαγγελματικών, συζυγικών υποχρεώσεων και το να είστε και μητέρα τριών παιδιών;

Φανή Σαραντοπούλου: Στην ζωή τίποτα δεν είναι εύκολο, χρειάζεται διαρκής προσπάθεια τόσο για να κρατηθούν οι ισορροπίες όσο και για να πετύχεις το καλύτερο. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι όταν θέλεις κάτι πολύ, μπορείς να το πετύχεις. Κι ας μην γελιόμαστε, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα τέλεια!
ggg

The K-magazine: Καλείστε ως μητέρα να δώσετε κάποιες αξίες στα παιδιά σας. Ποιες είναι αυτές;
Φανή Σαραντοπούλου: Προσπαθώ να τους διδάξω την σημασία της αγάπης και του σεβασμού για τον συνάνθρωπο τους, την υπομονή και την επιμονή και την προσήλωση στον στόχο τους, την εργατικότητα, κάτι που θεωρώ εξίσου σπουδαίο με τα προηγούμενα.  Είναι πολύ σημαντικό να μάθουν να μην απογοητεύονται, να κυνηγούν τα όνειρα τους και να παλεύουν γι αυτά. Να παλεύουν όμως με  ήθος, εντιμότητα, ειλικρίνεια και να δημιουργούν αληθινές και ουσιαστικές φιλίες.  Να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους αλλά να  προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι.

The K-magazine: Κινείστε στους κοσμικούς κύκλους… Τι σας κρατά τόσο προσγειωμένη;
Φανή Σαραντοπούλου: Ποτέ δεν πίστεψα ότι οι κοσμικοί κύκλοι σε απογειώνουν. Άλλωστε στην ζωή μου δεν περπατώ  πάντα σε δρόμους στρωμένους με ροδοπέταλα. Και φυσικά  έχω συναντήσει ανθρώπους που περνούν πραγματικά δύσκολα.. αυτά, όταν τα βλέπεις, δεν σου επιτρέπεται να ξεμακρύνεις από την πραγματικότητα.

IMG_6429111111The K-magazine: Έχω ακούσει πώς είστε εκ φύσεως σε καλή διάθεση κι αισιόδοξη. Συνεχίζετε να βλέπετε τα πράγματα από τη θετική πλευρά;
Φανή Σαραντοπούλου: Θα σας απαντήσω με ένα ρητό  του H.Truman που με αντιπροσωπεύει απόλυτα. …… Απαισιόδοξος είναι αυτός που κάνει προβλήματα τις ευκαιρίες του  και αισιόδοξος είναι αυτός που κάνει ευκαιρίες τα προβλήματα του… Η γιαγιά μου πάντα έλεγε ότι έβλεπα το ποτήρι μισογεμάτο…Ευχαριστώ κάθε μέρα τον Θεό για ότι μου έχει προσφέρει.

The K-magazine: Τι ελπίζετε για την Ελλάδα, έχοντας γνώση της καθημερινότητας και ταξιδέψει στο εξωτερικό;
Φανή Σαραντοπούλου: Αν μπορούσα να μπω στα παραμύθια της μικρής μου κόρης, θα ήθελα  να έρθει η καλή νεράιδα και να διορθώσει όλα τα λάθη που έχουν γίνει για πολλά χρόνια. Επειδή όμως δεν ζούμε στα παραμύθια, ελπίζω  να βρεθεί αυτός που σαν να κρατάει το μαγικό ραβδάκι, θα ξαναβάλει τα πράγματα σε μία καινούργια, σωστή  και μοντέρνα βάση. Με στενοχωρεί αφάνταστα που ο Έλληνας δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα λάθη του και να προχωρήσει στη διόρθωση τους. Μας έχει χαριστεί το ωραιότερο μέρος στον κόσμο, με καλοκαιρία εννέα μήνες τον χρόνο και μία μοναδική χρωματική παλέτα στη φύση κι εμείς αντί να το φροντίζουμε, να το αγαπάμε και να ζούμε απ΄αυτό, κάνουμε ότι μπορούμε για να το καταστρέψουμε..

 

Τα κοσμήματα της κ.Σαραντοπούλου μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα της στο facebook, όπου μπορείτε να κάνετε και τις παραγγελίες σας!

Τηλ.πληροφοριών: 6972 408718
Mail : [email protected]

You may also like